"Grzeszki na widelcu". Anna Guzik o spalaczach tłuszczu. Mamy przepis na jeden z nich!

W najnowszym odcinku programu "Grzeszki na widelcu" Anna Guzik opowie o składnikach, które są spalaczami tłuszczu. Już teraz możesz znaleźć u nas przepis na pyszne danie, które pomoże spalić tłuszcz!

GRZESZKI NA WIDELCU" - SPALACZE TŁUSZCZU. WTOREK, 20.09.2016 O GODZ. 22:00 W POLSAT CAFE!

Jeść czekoladę i chudnąć – to marzenie każdej z nas. Dlatego Ania spróbuje ustalić czy jest czekolada, która pomoże spalać tłuszcz? Powie też, czym są termogeniki, które walczą ze zbędnymi kilogramami i w jakich produktach można je znaleźć. Sprawdzi również jaki pieprz wybrać, aby pomóc sobie będąc w trakcie kuracji. Ania będzie także spierała się z dietetyczką o dietę, która ma pomóc spalać tłuszcz na brzuchu. Natomiast w kuchni przyrządzi wołowinę z sezamem, która okaże się sprzymierzeńcem odchudzania.

Szaszłyki z polędwicy wołowej z sezamem

Anna Guzik: - To teraz robimy danie, które pomoże naszemu organizmowi spalać tłuszcz. Będzie w nim wołowina czyli L-karnityna, sezam czyli dobre źródło wapnia i imbir czyli gingerol. Będzie też salsa z ananasów i papryczki chilli.

  • 250 polędwicy wołowej
  • sól i pieprz
  • korzeń imbiru
  • łyżka oleju rzepakowego
  • 3 łyżeczki ziaren sezamu
  • pół średniego ananasa
  • 1 czerwona papryczka chili
  • świeża kolendra
  • 1 limonka
  1. Mięso pokroić w dość dużą kostkę. Imbir umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. CIEKAWOSTKA: Imbir oprócz tego, że pomaga nam spalać tłuszcz to jest dobrym lekiem na mdłości, wymioty (np. dla kobiet w ciąży lub przy chorobie lokomocyjnej. Przynosi ulgę chorym stawom, leczy wzdęcia, no i wspomaga trawienie.

  2. Mięso posypać pieprzem, posmarować olejem rzepakowym i startym imbirem. Obtoczyć je w ziarnach sezamu. CIEKAWOSTKA: Sezam ma dobry wpływ na stan kości i zębów, układ mięśniowy i serce, wzrok, kondycję skóry, paznokci oraz włosów. Sezam ma też sporo lecytyny, która pozytywnie wpływa na naszą sprawność umysłową.

  3. Nadziać mięso na szpikulce, oprószyć solą i piec w piekarniku przez 15 min. w temperaturze 180-200 stopni.

Przygotowanie salsy: Ananasa pokroić wzdłuż na plastry i opiec z obu stron aż się zrumieni. Drobno posiekać chili i garść liści kolendry. Ananasa zdjąć z patelni i pokroić w małe kawałki oraz wymieszać z chilli i kolendą. Dodać sok z połówki limonki i posolić do smaku.

CZYTAJ TAKŻE:

ANNA GUZIK OMACIERZYŃSTWIE, DIECIE, NOWYM SEZONIE "GRZESZKÓW NA WIDELCU" I DRAMACIE W "NA WSPÓLNEJ" [WYWIAD]
JESIENNA RAMÓWKA 2016 POLSAT CAFE. POWRÓT ZNANYCH I LUBIANYCH FORMATÓW NA JESIEŃ! [GALERIA]

Udostępnij artykuł
Polub Telemagazyn

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.