Makaron z brokułami, Wielka Brytania 2012
Jamie Oliver przygotowuje dania w 30 minut. Twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Gospodarz dzieli się z widzami doświadczeniem i radami.
Piątek 10.06.2022 17:30
Piątek 10.06.2022 17:00
Czwartek 09.06.2022 17:30 Odcinek 38 (Sezon 2)
Czwartek 09.06.2022 17:00 Odcinek 37 (Sezon 2)
Środa 08.06.2022 17:30 Odcinek 36 (Sezon 2)
Środa 08.06.2022 17:00 Odcinek 35 (Sezon 2)
Wtorek 07.06.2022 17:30
Wtorek 07.06.2022 17:00
Poniedziałek 06.06.2022 17:30
Poniedziałek 06.06.2022 17:00
Piątek 03.06.2022 17:30
Piątek 03.06.2022 17:00
Jamie Oliver przygotowuje smakowite dania w 30 minut. Gospodarz twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Jego zdaniem odpowiedzią na stale przyspieszające tempo życia jest zmiana sposobu gotowania: inaczej gotuje się w weekendy, inaczej w tygodniu, gdy na przygotowanie posiłku jest niewiele czasu. Jamie dzieli się z widzami doświadczeniem i radami, zachęcając do samodzielnego przygotowywania posiłków.
To naprawdę szybkie, smakowite gotowanie dla zajętych ludzi - mówi Jamie Oliver o swoim najnowszym programie, w którym w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki. Jak dotrzymać mu kroku? Jamie zdradza tajemnicę - podstawa to świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sprytnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni więcej czasu niż to konieczne, należy gotować inteligentnie i używać wszystkich zmysłów: czuć zapachy, słyszeć przypalający się tłuszcz i? mieć oczy z tyłu głowy. Zdaniem Jamiego odpowiedzią na stale przyspieszające tempo życia jest zmiana sposobu gotowania: inaczej gotujemy w leniwe weekendy, inaczej w tygodniu, gdy na przygotowanie posiłku nie chcemy poświęcić więcej niż pół godziny. Jamie w swoim najnowszym programie dzieli się z widzami swoim doświadczeniem i radami, chcąc, jak zwykle, zachęcić do samodzielnego przygotowywania posiłków. To powrót do starych inspirujących programów Olivera, z jedną różnicą: w programie nie ma montażu - wszystkie dania są przygotowywane faktycznie w pół godziny - od samego początku do wydania talerzy na stół. Przy realizacji programu pracowali najlepsi brytyjscy operatorzy, którzy wykorzystywali najnowsze technologie. Program, który był kręcony w nowoczesnej kuchni, która stanowi jednak tylko tło do działań Jamiego, jest prawdziwą uczta dla widzów. "Jeśli chcesz naprawdę zjeść coś pysznego, co szybko przygotujesz, rób dokładnie to, co mówię. Podpowiem ci co kupić, kiedy włączyć piekarnik i jak krok po kroku przygotować potrawy. Jeśli będziesz się stosować do moich instrukcji, bez trudu przygotujesz obiad w pół godziny" - przekonuje Jamie Oliver.
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: