Pyszne 25, Polska 2015
W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami.
Poniedziałek 18.03.2024 04:50
Niedziela 17.03.2024 04:50
Poniedziałek 11.03.2024 04:50
Niedziela 10.03.2024 04:50
Poniedziałek 04.03.2024 04:50
Niedziela 03.03.2024 04:50
Poniedziałek 26.02.2024 04:50
Niedziela 25.02.2024 04:55
Poniedziałek 19.02.2024 04:50
Niedziela 18.02.2024 04:55
Poniedziałek 12.02.2024 04:50
Niedziela 11.02.2024 04:55
Anna Starmach nie mogłaby żyć bez gotowania. Piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca „Pyszne 25” uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie TVN Style stawiający pierwsze kroki w sztuce kulinarnej, dostaną od Ani gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Kasze, trzy sposoby na pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser kruche ciasto w wielu odsłonach. Dla chcącego nic trudnego. Anna Starmach część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior. Będzie pięknie i smacznie!
W kolejnym odcinku "Pyszne 25" Ania Starmach postara się przekonać Was, że czasami zamiast kupować lepiej jest samemu przygotować sobie różnego rodzaju dania i przekąski i nie oznacza to wcale, że wydacie na nie dużo więcej pieniędzy i że będzie to zajęcie czasochłonne. Na początek dowiecie się jak przygotować pełną wartościowych warzyw zupkę chińską. Po przygotowaniu i skosztowaniu tego dania już nigdy więcej nie sięgnięcie po ekspresową wersję takiej potrawy. Następnie poznacie przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim. Przy okazji dowiecie się, dlaczego przed zawinięciem polędwiczki w ciasto francuskie, należy je podsmażyć. Nauczycie się również jak w szybki sposób przygotować chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. Na koniec coś dla amatorów słodkości. Poznacie wyjątkowo prosty i smaczny przepis na waflowy torcik z powidłami, domowym masłem orzechowym polany niezwykłym w smaku sosem czekoladowym własnej roboty. Będzie wyjątkowo smakowicie. Zapraszamy.
hau.1@...
skąd ona bierze te składniki....tzn pół kilo piersi z kurczaka za 4 zl???mimo to program nie jest taki zly:)
25.02.2013 19:16Telemagazyn z wydaniem magazynowym: