Kuchenne rewolucje

Kuchenne rewolucje, Polska 2019

Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany.

  • Gatunek: Reality show
  • Prowadzący: Magda Gessler

Kuchenne rewolucje w telewizji

ZwińRozwiń

Multimedia

Prowadzący

  • Magda Gessler

Opis programu

ZwińRozwiń

Jej nazwisko zna cała Polska. A to dlatego, że gdziekolwiek się pojawi, robi rewolucję! I to totalną, w kilka dni. Z brzydkiego – w piękne. Z niesmacznego – w wyborne. Z nieznanego – w najpopularniejsze. Magda Gessler zrewolucjonizowała już setki restauracji w kraju. Dała im i ich właścicielom nowe życie. I ciągle nie odpuszcza.

Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

Już od jedenastu sezonów restauratorzy, którzy nie potrafią poradzić sobie z własnym biznesem, zwracają się o pomoc do Magdy Gessler. Ona nigdy nie odmawia. Wie, że nieudane interesy to też brak spełnienia w życiu osobistym. A harmonia między tymi płaszczyznami to nie tylko piękny sen. To możliwa do spełnienia obietnica, którą Magda Gessler składa. W nowym sezonie „Kuchennych Rewolucji” widzowie poznają historię Karola i Agnieszki, dla których bar typu fast food miał być spełnieniem marzeń o dostatnim życiu. I wszystko na to wskazywało. W dniu otwarcia knajpę wypełniły tłumy gości. Kolejka czekających na stolik zajmowała całą ulicę…Sukces? Niestety, nie. Rozczarowanie gości było na tyle duże, że już nie wrócili. A restauracja zaczęła świeci pustkami. Magda Gessler została wezwana aby uratować resztki złudzeń właścicieli i odbudować ich marzenia o własnym biznesie.

Tymczasem w Warszawie, przy jednej z głównych ulic, od lat mieści się niewielka gruzińska restauracja. Otworzyła ją Zina, której wspaniała kuchnia sprawiła, że było to doceniane miejsce nie tylko przez znawców ale też polecane przez zadowolonych gości. Po śmierci Ziny restauracją zajęły się jej trzy córki. Jednak żadna z nich nie była w stanie włożyć całego serca w restaurację, którą stworzyła ich matka. Magda Gessler musi przywrócić tętno tej knajpie i na nowo ją odrodzić.

Kolejna opowieść dotyczy restauracji węgierskiej, mieszczącej się w Gdańsku. Jej historia sięga czasów PRL-u, kiedy była słynna na całe miasto. O czym dzisiaj przypominają już tylko entuzjastyczne wpisy sprzed dziesięcioleci w księdze pamiątkowej…Wnętrze knajpy też wygląda trochę jak skład zapomnianych staroci. Właściciele nie potrafią odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Nie mogą znieść upadku restauracji, którą przed zamknięciem ratują już tylko organizowane stypy i pieniądze zarobione na morzu przez właściciela – marynarza. Jak przywrócić świetność i życie w tym smutnym miejscu? To potrafi tylko Magda Gessler.

Komentarze

Skomentuj
  • 1 (gość)

    1

    22.08.2022 16:15
  • 1 (gość)

    1

    22.08.2022 16:15
  • 1 (gość)

    1

    22.08.2022 16:15
  • Martuś (gość)

    Ten program nie jest o gotowaniu raczej tylko o upokarzaniu ludzi i tej Pani sprawia to niezwykłą przyjemność. Po co on powstał nie wiadomo, najwyraźniej jak się komuś bardzo nudzi to sobie popatrzy jak taka mądrala kogoś opieprza i się wymądrza a kucharze i kelnerzy w szoku są i nie mogą dojść do siebie po tym stresie i mają aż łzy w oczach i oglądający się cieszą, mają ubaw i solidną dawkę adrenaliny he he bo tu sie ktoś wymądrza i ciekawe co jeszcze wymyśli o teraz talerzem rzuca w kogoś. Fajnieeee prawda? O to tu chodzi na pewno jak się nie raz włączyło to się można zorientować. Czy naprawdę telewizja ma ludzi za głupich, niekumatych? Jeszcze głupsza jest piekielna kuchnia ten facet jeszcze gorszy ten Modest Amaro czy jak mu tam. Jak ktoś źle gotuje czy ma syf w kuchni to normalnie kobieto im wytłumacz jak powinni gotować i od syfu w kuchni to jest sanepid. Zresztą jak może tak wszystko nie smakować to niemożliwe tu chodzi przede wszystkim o zwykłe show pod publikę wszystko zrobić. Telewizja kłamie że niby ta Gessler poprawia jakość tych restauracji.

    25.07.2021 00:41
  • uwielbiam ten seral z Magdą Gesrel (gość)

    uwielbiam kuchene rewulucie

    14.05.2020 18:20
  • Kamilek (gość)

    Taaaak o wiele,wiele,wiele za gruba,ale jak sie wpieprza tyle maki w sosach i fastfoodow to co ? ma byc,czy bedzie jak osa ? Moze ona mysli sobie, ze "motylkiem jestem".Nieeee,pani Magdo,z lokomotywy motylka trudno zrobic,smacznego !

    05.03.2020 12:53
  • Exexpat (gość)

    Jezeli kuchnia Gesslerowska taka dobra to dlaczego autorka taka Dlaczego taka gruba?

    19.01.2020 19:32
  • Don Corleone (gość)

    Pani Gesler ! zrob sobie Pani przymusowy urlop,bo to i wiek nie ten,pamiec nie ta ,wzrok nie ten,o smaku wole nie mowic.Niech Pani przestanie sypac te przyprawy bez umiaru,bo naprawde ktos Pania sprawdzi i wyjdzie Pani bez twarzy z ktorejs z tych zarlobud. Dopoki ma Pani malointeligentnych i bez smaku kibicow,ktorzy jezdza z Pania,jest tak jak Pani chce.ale jesli przyjda na Pani zarelko doswiadczeni smakosze narobia Pani obciachu na cala Polske. To ,ze Polacy znaja sie na kuchni Polskiej jak wilk na gwiazdach nie znaczy ,ze nabawi sie Pani smiechu i zwyklej siary

    30.12.2019 15:02
  • kama (gość)

    uwielbiam ten program i geslerową

    13.11.2019 00:30
  • Don Corleone (gość)

    Najlepszy ubaw mamy jak Magda Gesler sporzadza osobiscie lub ktos, pod jej bacznym okiem ,makarony po wlosku.Ze smiechu wypadaja nam jaja z bokserek. Kto to widzial i wymyslil zeby z makaronow z lidla lub biedronki partolic jakies dania a'la - made in Italia. Niby ona,ta Gesler jezdzila po Europie ,ale widac, ze typowa wiedza do glowki nie wcisla sie. Ciekaw jestem co by powiedzial na to prawdziwy wloski maestro,a nie podstawiony jakis d.....k. Zenada,przeznaczona tylko dla malointeligentnych,no coz taka mamy polska kuchnie ,Coraz bardziej okaleczona cudzymi brejami, pokrecona i zdegustowana opiniami gownojadow

    21.07.2019 09:08
  • Marek (gość)

    W telewizji jest zatrzesienie roznego rodzaju programow ,prowadzonych przez tzw. "kucharzy nowodekadowych. Co to oznacza ?Ano to.ze taki nowodekadowiec gotuje to,co mu w glowie zatanczy. Bierze troche z Rzymu troche z Krymu i powstaje takie niewiadomo co. Nikt tego nie probuje,poza nim samym,a nawet jakby ktos sprobowal z osob towarzyszacych,to przeciez nie powie ,ze to zarcie jest do d....y,tylko powie ze to jest pikantne,glebia smaku,wysmienite.I co sie dzieje,ano widzowie,ktorzy nie umieja nawet herbaty zrobic,by wody nie przypalic,rzucaja sie w wir prac,zgodnie z tym,co powiedzial dekadowiec i wychodzi im zarcie typu - kupa,ktorym czestuja swoich ,g.......o znajacych sie na kuchni gosci w swoich domach,zaznaczajac , ze to jest wlasnie przepis ich idola z TV,niejakiego Ixinskiego. Goscie dopytuja,a skad wzioles/las produkty do tego "dania",a dumny domownik z rownie dumna mina odpowiada tajemniczo-a u nas za rogiem jest Lidl,wiec tam jest dobre zaopatrzenie. Wiec niektorzy goscie natychmiast odkladaja "danie",mowiac, ze jeszcze maja cos pilnego do zalatwienia,inni tylko odstawiaja,przechodzac do napojow,jeszcze inni konsumuja "toto",wychwalajac zdolnosci kulinarne zapraszajacego. Tlumaczyc dalej ? Jesli niektorzy z was nie zalapali ,moge rozwinac,pozdrawiam

    25.06.2019 11:57
  • Kasia (gość)

    To zarcie z publicznych ciaper-kuchni zwanych restauracjami ,z bud ulicznych i przydroznych, smierdzace kebaby,pizze z marketow,chemiczne lody i inne go.......o ,ktore zrobiloby nawet osiem geslerek - uwielbiam tak samo, jak smrod im towarzyszacy,festiwale doroczne,koncerty sylwetrowe i te cholerne seriale w TV.Wasnie to wszystko ma jeden smak,wyglad i jakosc.

    19.06.2019 08:21
  • PalkaTKMAXX (gość)

    Uwielbiam kuchenne rewolucje i pozdrawiam Piotra i Ole

    06.06.2019 13:37
  • Kamil (gość)

    Ostatnio mielismy gosci i po paru glebszych wlaczylismy te geslerowa rewolucje i co tam uslyszelismy ? To,ze reolucjonistka kazala sobie podac jakas polewke i po kilku obszernych chlipnieciach i kudlaczeniu sie nad owa polewka,zaczela wylawiac z tej polewki cos,co nazwala wlosami,pewnie ze swojej czupryny.I poczela wzywac kelnerke,ze niby podano jej polewke z wlosami. Dobrze,jak sie pizdrzy z czupryna po kuchniach niech wpieprza swoje kudly.Ja bym byl na miejscu kelnerki,wzialbym te kudly do badania i miala by reklame ! Dobrze wiedziec ze roznosi kudly po knajpach.wiec jesli jestesci zwolennikami publicznego zarcia,to uwazajcie przynajmniej na te w ktorych rewolucjonizuje geslerowa bladyna/

    01.06.2019 12:42
  • Jakub i Agnieszka (gość)

    Dziwimy sie tym ludziom co zapraszaja Gesler by im posprzatala lokal. Jakos nas brzydzi ten program, i prowadzaca i ci bezwstydni ludzie co sprzataja swoj syf publicznie.Nie wchodzimy od 20 lat do publicznych ciaper-kuchni ani tez do zagranicznych.Mamy swoje wyprobowane swojskie jedzonko.przepisy i pierwszej klasy produkty.Ale zyczymy duzo zdrowia tym,co kupuja w przydroznych handel-budach,lub w tzw.nowoczesnych knajpach z chinskim pieron wie co . Z piec lat pojecie w restauracjach i bedziecie szukac klinik,obysmy sie mylili. Wiemy ze ludzie gotuja i smaza tylko to co jest w marketach,bo reklamy juz tak ludzi zaprogramowali,ze wpojone maja tylko te ruchy : reklama - portfel lub karta - market - dom - mikrofala - micha - plazma - reklama ( bo jutro znow seriale) i tak przez caly rok.Ludzie juz zapomnieli jak smakuje swojskie maslo,ser,chleb o dobrym obiedzie nie wspomnimy bo ludzie powiedza ze opowiadamy bajki z ub.stulecia. To siema wszystkim co jeszcze gotuja sami i wiedza jak,powodzenia ze zdrowiem !

    30.03.2019 14:41
  • Pjoter (gość)

    Wiecie gdzie robiła rewolucje w sezonie 19 w Gdańsku ?

    07.03.2019 22:38
  • Zenek (gość)

    bedac u znajomych,skrawkiem ucha dolatywala mnie tresc akcji programu gesler z pokoju starszej pani.Slyszalem wowczas cos co mnie przyprawilo o palpitacje.otoz ta geslerka podala gosciom owej kolacji programowej jw tajemnicy ,jakis twor ,pod nazwa kawioru z zabiego skrzeku.I slyszalem ze owi "goscie to wpieprzali,a potem zapytala ich ,czy wiedza co jedli. Powiedzialem wtedy swoim znajomym,ze ta baba ma szczescie , ze mnie tam nie bylo,bo z cala lepetyna stamtad by nie wyszla. bzdziagwa jedna,rozkapryszona idiotka. A tak zapytam,czy oddala juz temu gosciowi te 100.oootysiakow co sie z nia sadzil,ze mu kasy nie oddaje. Biznesmenka wielka,za czyjas kase.

    02.02.2019 16:08
  • Jarek (gość)

    Wszedzie w tych nibyknajpach serwuja zarcie co pies by zjadl.Po salach roznosi sie smrod nieswiezej kabaniny i swad spalonego oleju. Ludzie - ktorym nieraz sie bardzo dziwie ,jedza to i nawet nie mrukna. nieraz tak sobie mysle,czy ludzie nie umieja juz nic kompletnie zrobic w domu,ze nie widza roznicy? To ,az dziw bierze,naprawde nie do wiary. A kucharze to chyba same jakies cwaniaki,ze tak umieja ludzi w jajo robic.U gosci brak podstaw smaku,odrobiny znawstwa aromatow itp. Ale jak im smakuje,to przeciez nie mozna im zabraniac jesc tego czegos.

    09.01.2019 16:01
  • Jadzia (gość)

    Niech sie tutaj wypowie kucharz , co potrafi zrobic cos ze staropolskiej kuchni,chetnie nawet z takim pogadam i zadam pare ciekawych pytan,sa chetni ? prosze pisac,do odwaznych kuchnia Polska nalezy,ale przede wszystkim do znajacych te arkana.

    02.01.2019 12:59
  • Renatka (gość)

    Zobaczycie i posmakujecie dan w okresie swiatecznym,na tzw.zbiorowych bankietach .Tam dopiero bedzie popis i remanent z calych miesiecznych staroci.Co nieswieze i wyschniete ,wszystko pojdzie do "hamburgerow,bigosow,pizzy i innych wynalazkow".A tak wlasciwie do restauracji idzie chyba jakis podstawoey nieuk i naiwniak. A jaki zadowolony jak zglosi reklamacje kelnerowi. W kuchni mu przygotuja taka "poprawke" jakiej w zyciu nie jadl. I dobrze, chodzi o to , ze jak nie umiesz sobie sam zrobic a masz duzo kasy to idz do knajpy i zjadaj badziewie,ktore niczym nie rozni sie od tego z marketow. Smacznego i duzo zdrowia

    22.12.2018 14:20
NowszeStarsze

Dodaj komentarz

    Ocena społeczności: 5.2 Głosów: 17

    Hity dnia

    Wszystkie hity »

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×