2016

Streszczenie odcinka

GEDAR - chleby z Bodzanowa Piekarnia Gedar mieści się w obiekcie po byłej piekarni GS. Właściciel p. Grzegorz zainwestował sporo pieniędzy, sprzedając mieszkanie, samochód, aby przystosowac firmę do współczesnych standardów. Wymogi dzisiejszego rynku wymuszają jednak szybkie, zdecydowane zmiany, aby sprostać konkurencji. Chce, aby ktoś z zewnątrz z dystansem prześwietlił firmę, procedury działania, asortyment wyrobów, receptury, nabyte nawyki i przyzwyczajenia, a następnie zmienił przyjęty sposób myślenia, poszerzył horyzonty. Czy warto piec tyle gatunków pieczywa? Może lepiej wypromować swój oryginalny produkt? Zainwestować w firmę czy ograniczyć produkcję? Jaki kierunek ewolucji wybrać? Mentor: Jarosław Ropiejko - trener z długoletnim doświadczeniem. Od wielu lat szkoli branżę piekarsko - cukierniczą w umiejętnoścach biznesowych i zarządczych oraz prowadzi warsztaty dialogu w firmach rodzinnych. Uczestniczy w procesach restrukturyzacji firm (reorganizacja logistyki, produkcji, zwiększenia efektywności sprzedaży). Licencjonowany coach International Coaching Community.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn

Firmowe ewolucje w telewizji

Galeria