Kuchenne rewolucje

Kuchenne rewolucje, Polska 2017

Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany.

  • Gatunek: Reality show
  • Prowadzący: Magda Gessler

Kuchenne rewolucje w telewizji

ZwińRozwiń

Prowadzący

  • Magda Gessler

Opis programu

ZwińRozwiń

Jej nazwisko zna cała Polska. A to dlatego, że gdziekolwiek się pojawi, robi rewolucję! I to totalną, w kilka dni. Z brzydkiego – w piękne. Z niesmacznego – w wyborne. Z nieznanego – w najpopularniejsze. Magda Gessler zrewolucjonizowała już setki restauracji w kraju. Dała im i ich właścicielom nowe życie. I ciągle nie odpuszcza.

Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

Już od jedenastu sezonów restauratorzy, którzy nie potrafią poradzić sobie z własnym biznesem, zwracają się o pomoc do Magdy Gessler. Ona nigdy nie odmawia. Wie, że nieudane interesy to też brak spełnienia w życiu osobistym. A harmonia między tymi płaszczyznami to nie tylko piękny sen. To możliwa do spełnienia obietnica, którą Magda Gessler składa. W nowym sezonie „Kuchennych Rewolucji” widzowie poznają historię Karola i Agnieszki, dla których bar typu fast food miał być spełnieniem marzeń o dostatnim życiu. I wszystko na to wskazywało. W dniu otwarcia knajpę wypełniły tłumy gości. Kolejka czekających na stolik zajmowała całą ulicę…Sukces? Niestety, nie. Rozczarowanie gości było na tyle duże, że już nie wrócili. A restauracja zaczęła świeci pustkami. Magda Gessler została wezwana aby uratować resztki złudzeń właścicieli i odbudować ich marzenia o własnym biznesie.

Tymczasem w Warszawie, przy jednej z głównych ulic, od lat mieści się niewielka gruzińska restauracja. Otworzyła ją Zina, której wspaniała kuchnia sprawiła, że było to doceniane miejsce nie tylko przez znawców ale też polecane przez zadowolonych gości. Po śmierci Ziny restauracją zajęły się jej trzy córki. Jednak żadna z nich nie była w stanie włożyć całego serca w restaurację, którą stworzyła ich matka. Magda Gessler musi przywrócić tętno tej knajpie i na nowo ją odrodzić.

Kolejna opowieść dotyczy restauracji węgierskiej, mieszczącej się w Gdańsku. Jej historia sięga czasów PRL-u, kiedy była słynna na całe miasto. O czym dzisiaj przypominają już tylko entuzjastyczne wpisy sprzed dziesięcioleci w księdze pamiątkowej…Wnętrze knajpy też wygląda trochę jak skład zapomnianych staroci. Właściciele nie potrafią odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Nie mogą znieść upadku restauracji, którą przed zamknięciem ratują już tylko organizowane stypy i pieniądze zarobione na morzu przez właściciela – marynarza. Jak przywrócić świetność i życie w tym smutnym miejscu? To potrafi tylko Magda Gessler.

Udostępnij program
Polub Telemagazyn

Komentarze

Skomentuj
  • Televidz (gość)

    Jest dobry program Pani Kasi Bosackie," wiem co jem" warto ogladac bo Pani Kasia tropi wlasnie to,o czym pisze "Bigos" ponizej,dzieki za celnosc tematu Pani? Panie? "Bigos". Normalnie to powinni w Polsce zakazac produkcji tej zachodniej taniej chemicznej tandety,bo ludzie i tak kapia jak muchy,moze z tego zarcia?

    25.03.2017 21:51
  • Bigos (gość)

    Wszystkie programy tzw "kuchty w telewizji" to programy polegajace na promowaniu pewnych produktow, ktore zalegaja regaly w super Mark,lub u krajowych producentow,albo poczatkujacych "wschodzacych gwiazd" polskiego handlu,ktorzy placa ciezka kase takim wlasnie "tel e nr", zeby pozbywac sie badziewia regularnie kazdego dnia.Taki program pokazujacy , ze dane badziewie z " Lidlow" lub innych nieznanych lokalnych producentow jest kupowane przez "celebrytow" roznej masci,zwiekszy popyt " niepewnych jakosciowo produktow. A dzisiaj wiadomo nawet dziecku , ze jak nie dodasz do produktow chemii to malo ze niesprzedarz bo koszty ptodukcji drogie to jeszcze niezarobisz .Prosze mi powiedziec jesli wiecie,dlaczego do lat osiemdziesiatych produkowano z jednego kilograma miesa-70 dkg szynki, i z jednego kilograma miesa - 85 dkg wedliny .Dlatego szynki i dobre wyroby byly drogie ale smaczne i nikt nie skarzyl sie na rozwolnienia i bole swoich narzadow wewnetrznych. Dzisiaj z kilograma miesa robi sie 1.90 kg szynki i z jednego kilograma miesa 2,50 kg wedlin .Jak myslicie ? Mieso zrobilo sie inne? Nie, reszta zwiekszonej wagi to wypelniacze,utrwalacze,zatykacze i wszechobecne ( E- iles? ).przeczytalem kiedys ,kiedys (bo od tego kiedys juz niekupuje zadnych mielonek,pasztetow ,przetworow gdzie nie widac produktu tylko zmielona mase ) etykiete na sloiczku z chrzanem tartym i bylo na niej napisane : chrzan - 55% i zdebialem bo masy bylo pelno az po wieczko.Zaczalem czytac dalej i wlos mi sie zjezyl na glowie. Odlozylem "toto " na regal i odeszla mnie ochota i na zakupy i na zurek z chrzanem.Zapraszam do lektory etykiet,albo po prostu smacznego !?. Ja tam nie chodze bo jak widze napis Lidl,Karfur,Tesko,Biedronka czy inne " Stonogi" to pic mi sie chce,glowa mnie boli i wlosy mi rosna.pozdrawiam i dobrze czytajcie zanim zaplacicie.

    25.03.2017 21:31
  • noel1952 (gość)

    Program poniżej wszelkiej krytyki ze względu na prymitywizm, wulgarność i brak kompetencji prowadzącej. Na temat tzw. "moralności" mediów nawet się nie wypowiadam. Szkoda ,że niezła stacja jak TVN zniża się do takiego buraczanego poziomu.

    13.03.2017 20:44
  • kiedyś kuchenne rewolucje zaczynały się o 20:55 (gość)

    to było super

    09.03.2017 17:06
  • Historyk (gość)

    Onegdaj ogladalem jak M.G. przygotowywala bigos staropolski i wiecie co dalej ....? Niewiem bo puszczalem pawie w kiblu.zreszta wole nie przypuszczac nawet bo juz mnie naciaga,musze tez sie napic,te

    11.02.2017 13:56
  • Obserwator (gość)

    Robta co chceta,jedzta co chceta tylko potem nie narzekajta,a to ze nie wiedzialem lam a to ze nie slyszalem lam,a ze nie probowalem lam, ja powiem krotko ; byle co kupujeta byle co jeta pod lozka srota na kota zwalota,a potym do masciorza chdzita i o tablytki prosita, to pyrsk ziomkowie zeby ten chlam z lidla strowic - prost

    11.02.2017 13:46
  • Obserwator (gość)

    Nigdy nic juz nie zjem w barze gdzie robila porzadek Magda Gesler,pamietam jak w Paprocanach najedlismy sie blad wlosow,znajomy pedziol ze w takiej fryzurze mogla by tylko przebierac ziemnioki w kopcu i to tylko te, co ida do sadzenio,tak samo pedziol lo tym Okrasie co wszytko sposobi golymi i brudnymi lapskami i dodaje nieobrany czosnyk a citron wyciska tyz w lapskach,fuj nowe oblicze pseudo kuchtow.Okrasa robi dla Lidla coby ten tani chlam ludziska kupowali,robta i jedzta tak dalej- gut apetit

    11.02.2017 13:33
  • gośc (gość)

    Tak trzymać pani Magdo

    04.01.2017 20:56
  • magdo lubie to ogladac jest ok (gość)

    zawsze cos podpowie

    04.12.2016 16:24
  • olo (gość)

    Superrrrrr ! NAJlepszy program. Dzięki Panui Magdo <3

    20.11.2016 17:31
  • irena (gość)

    wulgarna,bezczelna i arogancka.Obraza ludzi i wdziera się z buciorami w czyjeś życie. W Koszalinie tak pomogła , że knajpa była na progu bankructwa. Nidgy wiecej .Moze pomoże ale najpierw zmiesza Cie z błotem. Zero KULTURY. ,,U Fukiera'ZERO REWELACJI,no chyba że cena.

    18.09.2016 21:26
  • Ewa (gość)

    nie wiem ile płaca tym co korzystaja z porad tej Pani ale .. dla mnie jest chamska,, brak kultury .. a talerzami sobie w domu rzuca.. mozna to spokojnie i kulturalnie..

    08.09.2016 16:01
  • kacper3100 (gość)

    @asia Normalnie, debilu.

    03.09.2016 09:33
  • asia (gość)

    Jak można oglądać takie dyrdymały?

    26.08.2016 18:58
  • xxx (gość)

    Jak można wpuszczać do kuchni osobę z takimi włosami,na głowie powinien być czepek.Pani Gesler zagląda do garów z takimi włosami wstyd.

    27.05.2016 22:27
  • Liv (gość)

    Ciekawy program zwłaszcza jak talerze latają po całej kuchni

    25.02.2016 20:42
  • Paulina_besos_lofff (gość)

    MADZIA JEST NAJLEPSZA JOŁ

    07.02.2016 00:17
  • kucharz (gość)

    Ozre sie po rest..i pózniej sra w niepoblicznych toaletach ....

    21.01.2016 14:41
  • anna (gość)

    Ten program jest swietny a Pani Magda Gesler jednyna w swym rodzaju.

    22.12.2015 16:44
  • gosc (gość)

    Pani Beatą zapomniała powiedziec Pani Magdzie o posiadaniu restauracji w Guben chodziło głównie o remont i zmianę wystroju oklamala wszystkich a o terapii już zapomniała.ę

    23.11.2015 17:37
NowszeStarsze

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: 5.0 Głosów: 6

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×

Korzystamy z cookies i local storage.

Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.