Kim są finaliści 3. edycji "Top Chef"?

Redakcja Telemagazyn
Redakcja Telemagazyn
Finaliści "Top Chef" (fot. G. Pytka/Polsat)
Finaliści "Top Chef" (fot. G. Pytka/Polsat)
Ich zmagania oglądaliśmy przez 12 tygodni. Wiemy, że świetnie gotują i są obdarzeni niezwykłą kulinarną wyobraźnią! Czym zajmowali się, zanim trafili do programu?

Marcin Przybysz
Swoją przygodę z kuchnią zaczynał w restauracji „Kaiser”. Później, by podnieść kwalifikacje pracował w wielu restauracjach w Warszawie. Ze stolicy wyjechał do Londynu, gdzie doskonalił swoje umiejętności w 1-2 gwiazdkowych (Michelin) restauracjach w Londynie („Wild Honey” „The Ledbury” oraz ostatnio w „La Trompette”). Jego popisowym daniem jest homar. Kawaler, kocha sport, podróże i książki.
W 2012 roku zajął II miejsce w konkursie ogólnopolskim „Noble Night” w kategorii najlepsza przystawka.

CZYTAJ TAKŻE:
"TOP CHEF" 26.11.2014. WIELKI FINAŁ I DODATKOWA NAGRODA OD WOJCIECHA MODESTA AMARO [WIDEO]
"TOP CHEF" 19.11.2014. PÓŁFINAŁ. ODPADŁ MARCIN JABŁOŃSKI

Marcin Czubak
Naukę gotowania rozpoczął w Cumberland College na kursie „Professional Cookery Chef Course”, a następnie pracował w restauracjach hotelowych. Był Prywatnym Kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu oraz Pierwszej Damy. Obecnie jest szefem kuchni Bistro Kofeina w Katowicach. Jego popisowym daniem jest indyjskie curry. Prywatnie w szczęśliwym związku od 7 lat, a od 3 - ojcem małej Emilki. Uwielbia sport i tatuaże. Był reprezentantem Szkocji w zawodach kulinarnych organizowanych w Londynie przez szkołę "Le Cordon Bleu" i dostał się do finału.

Paweł Wałęsa
Po ukończeniu szkoły gastronomicznej wyjechał do Irlandii. Tam przez 3 lata pracował w hotelu 5*. Później wyjechał do Londynu i zatrudnił się w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji „Chez Bruce”. Po powrocie do Polski zakotwiczył w poznańskiej restauracji „Hugo Restaurant”. Kolejnym przystankiem w kulinarnej karierze Pawła była Norwegia. Postanowił jednak powrócić do kraju i otworzył wraz z braćmi restaurację „Sztuczka” w Gdyni. Ukończył też staż w gwiazdkowej restauracji „Maaemo” w Norwegii. Jego zdaniem „każde danie może być popisowe. Wszystko zależy od tego, kto je ocenia”. Panie mogą czuć się zawiedzione, gdyż Paweł Wałęsa deklaruje, że jest zakochany. Pasjonuje się wyścigami WRC. Za wzór kulinarny obrał brata Rafała. Jak opisałby potrawę o sobie samym? Kaczka Dziwaczka. Jest spokrewniony z Lechem Wałęsą.

TOP CHEF już dzisiaj, o godzinie 20.40 w POLSACIE!

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn