Juror „TOP CHEF” Wojciech Amaro „Szefem Roku” według prestiżowego „Gault&Millau"!

Juror polskiej edycji najstarszego kulinarnego na świecie show „TOP CHEF” oraz prowadzący „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia” Wojciech Modest Amaro uhonorowany został wczoraj prestiżową nagrodą.

Multimedia

Emitowany przez Telewizję POLSAT program „TOP CHEF” szturmem podbił polską widownię. Ostatnią 3. już edycję show oglądały średnio prawie 2 mln widzów. Widzowie pokochali profesjonalizm prezentowany przez uczestników oraz jurorów, którzy fachowo oceniają zmagania kucharzy. Przewodniczącym jury jest Wojciech Modest Amaro, prawdziwy kulinarny mistrz, właściciel jedynej restauracji w Polsce uhonorowanej gwiazdką „Michelin”. Kolekcja jego licznych nagród wzbogaciła się wczoraj o kolejny tytuł: „Szef Roku” prestiżowego przewodnika „Gault&Millau”. Podczas imprezy jurorowi towarzyszyła reporterka Polsat Cafe Beata Sadowska. - Gala Gault et Millau - najlepsi szefowie kuchni w Polsce, najpyszniejsze dania i wyjątkowe miejsce z historią w tle: Reduta Bank Polski. Uczta dla zmysłów - relacjonuje dziennikarka.

Warto wspomnieć, że do nagród nominowani byli również najbardziej obiecujący uczestnicy dwóch pierwszych edycji TOP CHEF: Przemek Błaszczyk (w kategorii Młody Talent), Patrycja Wąsiakowska i Ewa Malika Szyc-Juchnowicz (w kategorii Kobieta Szef) oraz Martin Gimenez Castro (w kategorii Szef Jutra).

Relację z tego wydarzenia będzie można zobaczyć już wkrótce w najbliższych wydaniach programu „Zoom na miasto” w Polsat CAFE.

Komentarze

Skomentuj
  • Zhoran (gość)

    Nagrodę Szef Jutra dostał Andrea Camastra z restauracji "Senses"... A nie Martin Gimenez Castro.

    01.12.2014 16:58

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Hity dnia

Wszystkie hity »


Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×