Kim są finaliści 3. edycji "Top Chef"?

Ich zmagania oglądaliśmy przez 12 tygodni. Wiemy, że świetnie gotują i są obdarzeni niezwykłą kulinarną wyobraźnią! Czym zajmowali się, zanim trafili do programu?

Multimedia

Marcin Przybysz Swoją przygodę z kuchnią zaczynał w restauracji „Kaiser”. Później, by podnieść kwalifikacje pracował w wielu restauracjach w Warszawie. Ze stolicy wyjechał do Londynu, gdzie doskonalił swoje umiejętności w 1-2 gwiazdkowych (Michelin) restauracjach w Londynie („Wild Honey” „The Ledbury” oraz ostatnio w „La Trompette”). Jego popisowym daniem jest homar. Kawaler, kocha sport, podróże i książki. W 2012 roku zajął II miejsce w konkursie ogólnopolskim „Noble Night” w kategorii najlepsza przystawka.

CZYTAJ TAKŻE: "TOP CHEF" 26.11.2014. WIELKI FINAŁ I DODATKOWA NAGRODA OD WOJCIECHA MODESTA AMARO [WIDEO] "TOP CHEF" 19.11.2014. PÓŁFINAŁ. ODPADŁ MARCIN JABŁOŃSKI

Marcin Czubak Naukę gotowania rozpoczął w Cumberland College na kursie „Professional Cookery Chef Course”, a następnie pracował w restauracjach hotelowych. Był Prywatnym Kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu oraz Pierwszej Damy. Obecnie jest szefem kuchni Bistro Kofeina w Katowicach. Jego popisowym daniem jest indyjskie curry. Prywatnie w szczęśliwym związku od 7 lat, a od 3 - ojcem małej Emilki. Uwielbia sport i tatuaże. Był reprezentantem Szkocji w zawodach kulinarnych organizowanych w Londynie przez szkołę "Le Cordon Bleu" i dostał się do finału.

Paweł Wałęsa Po ukończeniu szkoły gastronomicznej wyjechał do Irlandii. Tam przez 3 lata pracował w hotelu 5*. Później wyjechał do Londynu i zatrudnił się w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji „Chez Bruce”. Po powrocie do Polski zakotwiczył w poznańskiej restauracji „Hugo Restaurant”. Kolejnym przystankiem w kulinarnej karierze Pawła była Norwegia. Postanowił jednak powrócić do kraju i otworzył wraz z braćmi restaurację „Sztuczka” w Gdyni. Ukończył też staż w gwiazdkowej restauracji „Maaemo” w Norwegii. Jego zdaniem „każde danie może być popisowe. Wszystko zależy od tego, kto je ocenia”. Panie mogą czuć się zawiedzione, gdyż Paweł Wałęsa deklaruje, że jest zakochany. Pasjonuje się wyścigami WRC. Za wzór kulinarny obrał brata Rafała. Jak opisałby potrawę o sobie samym? Kaczka Dziwaczka. Jest spokrewniony z Lechem Wałęsą.

TOP CHEF już dzisiaj, o godzinie 20.40 w POLSACIE!

Komentarze

Skomentuj
  • Kriss (gość)

    Pawełek Wałęsa jest zajebisty 👍

    01.06.2020 14:19

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Hity dnia

Wszystkie hity »


Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×