"Kuchenne rewolucje" odcinek 3. sezon 18. - co się wydarzyło?
Magda Gessler trafiła tym razem do Pasłęka, w którym "Perfect Pub” prowadzi Paulina i jej partner Marcin. Miasteczko może poszczycić się średniowiecznymi zabytkami i innymi atrakcjami turystycznymi, ale młodej właścicielce nie udało się do tej pory zapełnić sali gośćmi. -Wszyscy oglądają kartę i odkładają - stwierdziła Paulina. W lokalu nie ma szefa kuchni, co wydaje się sporym problemem. Paulina uważa jednak, że nie chce by jedna osoba czuła, że jest niezastąpiona. -Ja mam taką wizję, ja tu inwestuje pieniądze - dodała właścicielka.
Restauratorka na swoje zamówienie czekała ponad 15 minut. W tym czasie nie dostała pieczywa ani czekadła. -Zdecydujcie się czy wydacie tę kolację czy mam wyjść, bo to jest naprawdę skandal - grzmiała Magda Gessler.
Nie uwierzycie, jak Magda Gessler wyglądała 30 lat temu! Zobaczcie, jak zmieniała się królowa polskiej gastronomii!
Magda Gessler to postać, której chyba nikomu przedstawiać nie trzeba. Gwiazda TVN to jedna z najbardziej rozpoznawalnych Polek! Dzisiaj wszyscy wiedzą, jak wygląda Magda Gessler, ale nie zawsze tak…
Śmierdzący śledź bez pieczywa, przedziwna zupa z mrożonymi pierogami i zeszłoroczny gulasz - to potrawy, które miała okazję skosztować Magda Gessler podczas pierwszej wizyty w lokalu Pauliny. Najbardziej przejęta była kelnerka Izy, która wiedziała, że pierwsza kolacja będzie koszmarna. Następnego dnia Magda gessler poprosiła swojego kierowcę, aby zadzwonił do lokalu i zamówił danie dnia. Okazało się, że się skończyło i już nie będzie.
Ja stałam przed restauracją, starałam się zamówić obiad i nie mogłam. Dzisiaj macie obowiązek normalnie pracować - powiedziała Magda Gessler, po czym talerze z jedzeniem wylądowały na podłodze.
Sytuację próbował ratować partner Pauliny. Trzeciego dnia Magda Gessler ponownie wkroczyła do akcji, uznając, że to jest świetne miejsce, ale potrzebuje szczerej kuchni i szefa.
Miejsce będzie w kratę, dużo lamp, dużo luster, sztychówy z ptactwem przeróżnym. Ogólnie miejsce będzie się nazywało Oberża Bażant. Ta knajpa będzie trochę eko knajpą
Oberży Bażant - menu Magdy Gessler:
- farsz z podgrzybków podany na kruchych babeczkach - 10 zł
- rosół z dziczyzny z lanymi kluskami - 18 zł
- bażant (500 g) podany z sosem truflowym, kluskami leniwymi, masłem klarowanym i tarta bułką - 69 zł
- gruszka gotowana w winie i miodzie - 10 zł
- mus malinowy podany na kruchych ciasteczkach z likierem ajerkoniak i bitą śmietaną - 10 zł
Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant - opinie internautów:
Miałam okazję wczoraj spróbować na poczęstunku babeczek pani przepisu ????Trzymam kciuki za właścicielke
I ja trzymam kciuki za sukces wlascicieli. Myślę że po. K.. R. Pani. Magdy będzie już tylko lepiej. Bylam u was przed zmianami.
My bylismy i jestesmy rozczarowani bazant byl bardzo suchy nie dalo sie go gryzc musial byc odgrzewany moze zostalo im z kolacji ???? my jestesmy na NIE!
Miałam okazję spróbowac Nowe menu jest przepyszne Warto się wybrać i spróbować Polecam ! :) Ja na pewno tam zajrzę jeszcze nie raz
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?