"Kuchenne rewolucje 18". Pasłęk, restauracja Perfect Pub. Magda Gessler kontra zeszłoroczny gulasz! [ZDJĘCIA PRZED I PO, OPINIE O OBERŻA BAŻANT]

Adriana Słowik
Adriana Słowik
"Kuchenne rewolucje" odcinek 3. sezon 18. - Magda Gessler odwiedziła Pasłęk i restaurację „Perfect Pub” prowadzoną przez Paulinę. Jak po rewolucji prezentuje się nowy lokal pod nazwą "Oberża Bażant"? Jakie menu przygotowała Magda Gessler i co o przemianie i daniach sądzą klienci?

"Kuchenne rewolucje" odcinek 3. sezon 18. - co się wydarzyło?

"Kuchenne rewolucje"

Magda Gessler trafiła tym razem do Pasłęka, w którym "Perfect Pub” prowadzi Paulina i jej partner Marcin. Miasteczko może poszczycić się średniowiecznymi zabytkami i innymi atrakcjami turystycznymi, ale młodej właścicielce nie udało się do tej pory zapełnić sali gośćmi. -Wszyscy oglądają kartę i odkładają - stwierdziła Paulina. W lokalu nie ma szefa kuchni, co wydaje się sporym problemem. Paulina uważa jednak, że nie chce by jedna osoba czuła, że jest niezastąpiona. -Ja mam taką wizję, ja tu inwestuje pieniądze - dodała właścicielka.

Restauratorka na swoje zamówienie czekała ponad 15 minut. W tym czasie nie dostała pieczywa ani czekadła. -Zdecydujcie się czy wydacie tę kolację czy mam wyjść, bo to jest naprawdę skandal - grzmiała Magda Gessler.

Śmierdzący śledź bez pieczywa, przedziwna zupa z mrożonymi pierogami i zeszłoroczny gulasz - to potrawy, które miała okazję skosztować Magda Gessler podczas pierwszej wizyty w lokalu Pauliny. Najbardziej przejęta była kelnerka Izy, która wiedziała, że pierwsza kolacja będzie koszmarna. Następnego dnia Magda gessler poprosiła swojego kierowcę, aby zadzwonił do lokalu i zamówił danie dnia. Okazało się, że się skończyło i już nie będzie.

Ja stałam przed restauracją, starałam się zamówić obiad i nie mogłam. Dzisiaj macie obowiązek normalnie pracować - powiedziała Magda Gessler, po czym talerze z jedzeniem wylądowały na podłodze.

Sytuację próbował ratować partner Pauliny. Trzeciego dnia Magda Gessler ponownie wkroczyła do akcji, uznając, że to jest świetne miejsce, ale potrzebuje szczerej kuchni i szefa.

Miejsce będzie w kratę, dużo lamp, dużo luster, sztychówy z ptactwem przeróżnym. Ogólnie miejsce będzie się nazywało Oberża Bażant. Ta knajpa będzie trochę eko knajpą

Oberży Bażant - menu Magdy Gessler:

  • farsz z podgrzybków podany na kruchych babeczkach - 10 zł
  • rosół z dziczyzny z lanymi kluskami - 18 zł
  • bażant (500 g) podany z sosem truflowym, kluskami leniwymi, masłem klarowanym i tarta bułką - 69 zł
  • gruszka gotowana w winie i miodzie - 10 zł
  • mus malinowy podany na kruchych ciasteczkach z likierem ajerkoniak i bitą śmietaną - 10 zł

Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant - opinie internautów:

Miałam okazję wczoraj spróbować na poczęstunku babeczek pani przepisu ????Trzymam kciuki za właścicielke

I ja trzymam kciuki za sukces wlascicieli. Myślę że po. K.. R. Pani. Magdy będzie już tylko lepiej. Bylam u was przed zmianami.

My bylismy i jestesmy rozczarowani bazant byl bardzo suchy nie dalo sie go gryzc musial byc odgrzewany moze zostalo im z kolacji ???? my jestesmy na NIE!

Miałam okazję spróbowac Nowe menu jest przepyszne Warto się wybrać i spróbować Polecam ! :) Ja na pewno tam zajrzę jeszcze nie raz

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn