"Kulinarne safari" w kuchnia+

Redakcja Telemagazyn
Redakcja Telemagazyn
Kulinarne safari (fot. materiały prasowe)
Kulinarne safari (fot. materiały prasowe) mat. prasowe
Kuchnia australijska to twór niezwykle złożony. Wynika to zarówno z położenia geograficznego kontynentu, jak i jego historii. Gospodyni programu Maeve O’Meara odkrywa przed widzami świat kuchni australijskiej.

Przez wieki kuchnia tego kraju była niedoceniania. Obecnie zyskuje coraz więcej entuzjastów. Jest mieszanką najróżniejszych smaków i wpływów kulturowych: kuchni rdzennych mieszkańców oraz osiedlających się tu przybyszów z innych kontynentów. Kuchnia australijska to prawdziwa kuchnia fusion, aspirująca obecnie do miana jednej z najlepszych kuchni świata. Zawdzięcza to m.in. ciekawym połączeniom smakowym i składnikom najlepszej jakości. Dominującymi wpływami są wpływy azjatyckie, a zwłaszcza kuchnia tajska, indonezyjska, indyjska, japońska, ponadto kuchnia amerykańska, gdyż swego czasu osiedliło się tutaj wielu Amerykanów, oraz kuchnia śródziemnomorska, sprowadzona przez Włochów, Hiszpanów i Greków.

W każdym z 13-tu odcinków gospodyni programu spotyka szefów kuchni, kulinarnych entuzjastów i ekspertów, którzy zdradzają receptury na wyśmienite potrawy rodem z Portugalii, Wietnamu, Maroko, Malezji, Grecji, czy Chin. Maeve w poszukiwaniu najlepszych produktów odwiedza lokalne targi z żywnością i specjalistyczne sklepiki.

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn