"Makłowicz w drodze" - nowe odcinki w niedziele o 10:45 na Food Network! - sprawdź program tv
Punktem pierwszym na mapie był dla Roberta Makłowicza Lwów! Poza wszystkimi atrakcjami tego miasta, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji i miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Prosto z Ukrainy przeniesiemy się do Kazachstanu. Słynny dziennikarz zabierze widzów do futurystycznej stolicy tego kraju, a także pokaże życie koczowników na stepie.
"Kuchnia dla odważnych". Jak smakują bycze jądra? Specjalne przysmaki dla nieustraszonych widzów! [GDZIE OGLĄDAĆ? ZDJĘCIA+ZWIASTUN]
Bycze jądra, jedwabniki, mózg wieprzowy, a może muchomory? Prowadzący nowy program "Kuchnia dla odważnych" Walenty Kania potrafi przyrządzić z tych produktów prawdziwą ucztę! Zobacz, jakie jeszcze…
We Lwowie odwiedził kawiarnię Grand Cafe Leopolis i bar nalewkowy Pijana Wiśnia, a na jego talerzu znalazły się m.in. wieprzowe żeberka, wareniki z ziemniakami, lemburgery, owoce Morza Czarnego i ormiański chłodnik tanow, który Robert przyrządził osobiście. W najsłynniejszym ukraińskim uzdrowisku, Truskawcu, Robert odnajduje tam chleb pieczony w brat-rurze na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy. Jako dietetyczne danie dla kuracjuszy proponuje duszone bakłażany, które przyrządza w parku zdrojowym.
"Makłowicz w drodze" w Food Network. Robert Makłowicz o podróżach, jedzeniu i stacji komercyjnej [WYWIAD]
Robert Makłowicz powrócił z programem "Makłowicz w drodze" w Food Network. Nam opowiedział o tym, jakie krainy odwiedzi w tym sezonie oraz, czy ulega modzie na zdrową żywość. Jak odnajduje się w…
Pozostałe odcinki poświęcone są niezwykłej przygodzie kulinarno-podróżniczej. W dalekim Kazachstanie Robert Makłowicz odwiedzi miasto Ałmaty, dawną stolicę Kazachstanu, gdzie czeka na niego Pilaw zapiekany w cieście oraz krystalizowany sok z winogron. Przepis na baranią kułyrmę Robert podaje i realizuje osobiście przed kamerą. W mieście Turkiestan i Szymkent spróbuje wielbłądziego mleka, w menu programu znajdzie się również baranina z bakłażanami, mięsno-makaronowy besparmak, pierożki samsa czy lagman, przypominający włoskie bucatini. Na koniec stolica – Astana - Robert gotuje zupę sorpa a la soljanka z koniną i baraniną, a na koniec pokazuje, jak się je pieczone przepiórki.
Razem z Robertem Makłowiczem możemy odkrywać kolejne wyjątkowe miejsca, poznawać związki kuchni z kulturą i historią oraz pilnie notować przepisy na smakowite potrawy w każdą niedzielę o 10:45 na Food Network!
Źródło: TVN/x-news
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas
- Rozanielona Kinga Duda wije sobie nowe gniazdko w Warszawie! ZDJĘCIA TYLKO U NAS