"MasterChef - Najlepsi". Sprawdź, co się działo w odcinku specjalnym i która drużyna wygrała! [WIDEO+ZDJĘCIA]

Kamila Glińska
Kamila Glińska
fot. TVN/Fokusmedia/Newspix.pl
fot. TVN/Fokusmedia/Newspix.pl
Pięć wyjątkowych drużyn – najlepsi z najlepszych uczestników "MasterChef" oraz "MasterChef Junior" połączyli siły, aby wspólnie stanąć do kulinarnej rywalizacji. Sprawdź, co się wydarzyło!

W specjalnym odcinku "MasterChefa" na uczestników, znanych z poprzednich edycji czekały trzy konkurencje. Liczyło się będzie gotowanie od serca, bo ta wyjątkowa rywalizacja miała szczytny cel – zwycięska drużyna może wesprzeć wybraną organizację charytatywną.

Przed Magdą Gessler, Anią Starmach i Michelem Moran stanęło pięć wyjątkowych drużyn pod dowództwem małych kucharzy z pierwszej polskiej edycji "MasterChef Junior": Natalii Paździor, Jakuba Tomaszczyka, Luizy Baaziz, Karola Labudy i Mateusza Truszkiewicza. W kuchni pojawili się też m.in. Magdalena Nowaczewska (zwyciężczyni piątej edycji), Damian Kordas (zwycięzca czwartek edycji) oraz Janina Górnicka, czyli babcia Jasia. Drużyny prezentowały się następująco:

Niebiescy: Janek Paszkowski, Maciek Koźlakowski, Mikołaj Rej, Natalia Paździor

Czerwoni: Diana Volonkhowa , Charlie Daigneault, Maria Ożga, Jakub Tomaszczyk

Zieloni: Dominika Wójciak , Arkadiusz Paciorek, Mariusz Szwed, Luiza Baaziz

Żółci: Damian Kordas, Adam Kozanecki, Janina Górnicka, Karol Labuda

Pomarańczowi: Magda Nowaczewska, Anna Kawa-Kułyk, Grzegorz Bień, Mateusz Truszkiewicz

Przy pierwszej konkurencji, pod magiczną skrzynką był tort w kształcie serca, co oznaczało, że zadaniem jest przygotowanie dwóch przystawek i dania głównego - prosto od serca. Niebiescy przygotowali krewetki smażone na maśle z czosnkiem, wegetariańską przystawkę z curry i dorsza smażonego z puree z kalafiora. Czerwoni zaserwowali ceviche, pierożki z mięsem z kaczki oraz comber jagnięcy w sosie, Zieloni - smażone langustynki i krewetki w białym winie, crespelle z koziego sera oraz pierogi z halibutem. Żółci przygotowali polędwiczki drobiowe z orzechami na musie z jabłek, faszerowaną cukinię oraz pierogi z wątróbką, a Pomarańczowi - ceviche z tuńczyka, comber jagnięcy w panierce serowo-ziołowej oraz filet z kurczaka z puree z buraka. Pierwszą konkurencję wygrali Zieloni. Drugie miejsce zajęli Pomarańczowi, a trzecie - Niebiescy. Z dalszej konkurencji odpadli natomiast Żółci.

W kolejnym etapie liczyły się zdolności manualne. Najpierw trzeba było obrać i posiekać orzechy na tort orzechowy, następnie obrać i zetrzeć ziemniaki na placki, ubić pianę na bezę, a na koniec usmażyć 10 perfekcyjnych naleśników. Jako pierwsi skończyli Niebiescy, a odpadli Zieloni. Ostatnie zadanie to przygotowanie trzech idealnych deserów dla każdego z jurorów, a w ocenie wsparła ich Małgosia Kocińska – najmłodsza uczestniczka pierwszej edycji "MasterChef Junior". Dla niej także należało przygotować deser.

"MasterChef" Team została drużyna Niebieska - Janek, Maciek, Mikołaj i Natalia!

Źródło: TVN/x-news

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn