"MasterChef" sezon 9. odcinek 2. Polskie dania, kluski i spaghetti zdecydowały o składzie finałowej 14-tki! Jurorzy sprawili uczestnikom niespodziankę!

Kamila Glińska
Kamila Glińska
fot. MICHAL STAWOWIAK / FOKUSMEDIA
fot. MICHAL STAWOWIAK / FOKUSMEDIA
W tym odcinku "MasterChefa" jurorzy mieli do rozdania sześć fartuchów. Do walki o nie stanęło ponad dwa razy więcej chętnych. Kto znalazł się w finałowej czternastce 9. edycji "MasterChefa"? Co musieli przygotować uczestnicy i jak sobie z tym poradzili?

"MasterChef" sezon 9. odcinek 2. - co się wydarzyło?

W poprzednim odcinku "MasterChefa" do finałowej 14-tki trafiło 8 osób, które teraz z balkonu mogą obserwować, jak z zadaniem od jurorów radzą sobie kolejni kandydaci do tytułu MasterChefa. Tym razem Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach postanowili sprawdzić, jak uczestnicy poradzą sobie z tajemniczymi skrzynkami.

Na stanowiskach kucharzy znalazło się 20 najbardziej popularnych produktów spożywczych w Polsce, takich jak cebula, kapusta, jabłka i ziemniaki. Należało przygotować z nich dania na najwyższym poziomie – poziomie MasterChefa. Mieli na to 75 minut. W tym czasie powstały m.in. pierogi z twarogiem oraz ziemniakami, filet z dorsza w cieście piwnym oraz naleśniki z twarogiem i bananem, kurczak w czekoladzie, pierś z kurczaka z puree z gotowanej marchewki, pieczony dorsz z ryżem paprykowym oraz piwny kurczak z puree z buraka. Pewne miejsce w finałowej 14-tce otrzymali: Iwona Kurczab, Dorota Pieniążek i Karolina Źródłowska.

OGLĄDAJ seriale i programy TVN bez reklam w ofercie player+

W drugiej części odcinka uczestnicy, którzy trafili do dogrywki zmierzyli się z prawdziwym klasykiem domowej kuchni - aby zdobyć wymarzony fartuch zawodnicy zaprezentowali jurorom trzy rodzaje klusek – na słodko, mięsne z sosem oraz wegetariańskie. Tym razem jurorzy próbowali m.in. klusek z batatów w sosie pomarańczowym i klusek z kurkami, klusek śląskich z gulaszem wieprzowym i leniwych z karmelizowaną pomarańczą oraz klusek z sosem kurkowym i koperkiem i klusek z malinami, gruszką i miętą. Tym razem fartuch otrzymali: Sylwia Garska-Chmarycz i Rafał Fidyt.

Kasia Domańska i Tomek Grabowski zmierzyli się w kolejnej dogrywce, w której mieli 30 minut na przygotowanie dwóch dań makaronowych - jednego dowolnego i drugiego, które ma być najlepszym spaghetti bolognese. Pesto alla Genovese Kasi czy spaghetti z krewetkami na białym winie Tomka? Co bardziej przypadło do gustu jurorom? Ania, Magda i Michel nie mogli się zdecydować - zarówno Kasia, jak i Tomek przeszli dalej!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn