"Sztuka mięsa" sezon 2. Nowe odcinki programu Tomasza Jakubiaka w Food Network! Kiedy premiera?

Miłośnicy mięsnych potraw mają na co czekać! Tomasz Jakubiak powraca z nowymi odcinkami programu „Sztuka mięsa”! Widzowie Food Network pokochali jego przepisy. Co czeka na nich w drugim sezonie? Prowadzący tym razem wyruszy w Polskę i odwiedzi restauracje, przydrożne karczmy i gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą mu sekrety swoich najlepszych potraw i zarażą widzów pasją do gotowania.

Multimedia

"SZTUKA MIĘSA" SEZON 2 - PREMIERA W NIEDZIELĘ, 17 MARCA, O GODZINIE 13:15 NA ANTENIE FOOD NETWORK

Tomasz Jakubiak udowadnia, że specjalnością polskiej kuchni są potrawy mięsne. Gdy zaczyna gotować, nie ma sobie równych, a o jedzeniu może mówić godzinami. Pieczona rolada z boczku z miętowym pesto i smażonymi ziemniaczkami, faszerowane konfitowane udko z kaczki z sałatką z fasolki szparagowej i buraczków, a może pita z marynowaną wołowiną, domowym humusem i czerwoną cebulą? Prowadzący pokaże widzom jak w prosto przygotować doskonałe dania podane w nieoczywisty sposób, które zachwycą najbliższych.

Kulisy otwarcia londyńskiej restauracji Magdy Gessler w Food Network!Zobacz więcej

W pierwszym odcinku Tomek Jakubiak skosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 kilometrów od Warszawy - Karczmie Guča. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Porozmawiamy o serbskich kulinariach i przygotujemy jagnięcinę na szpadzie. Z kolei w swojej kuchni Tomek pokaże widzom, jak zrobić doskonałą pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami.

Zobacz galerię

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »


Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×