"SZTUKA MIĘSA" SEZON 2 - PREMIERA W NIEDZIELĘ, 17 MARCA, O GODZINIE 13:15 NA ANTENIE FOOD NETWORK
Tomasz Jakubiak udowadnia, że specjalnością polskiej kuchni są potrawy mięsne. Gdy zaczyna gotować, nie ma sobie równych, a o jedzeniu może mówić godzinami. Pieczona rolada z boczku z miętowym pesto i smażonymi ziemniaczkami, faszerowane konfitowane udko z kaczki z sałatką z fasolki szparagowej i buraczków, a może pita z marynowaną wołowiną, domowym humusem i czerwoną cebulą? Prowadzący pokaże widzom jak w prosto przygotować doskonałe dania podane w nieoczywisty sposób, które zachwycą najbliższych.
W pierwszym odcinku Tomek Jakubiak skosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 kilometrów od Warszawy - Karczmie Guča. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Porozmawiamy o serbskich kulinariach i przygotujemy jagnięcinę na szpadzie. Z kolei w swojej kuchni Tomek pokaże widzom, jak zrobić doskonałą pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA