TelemagazynFabryka jedzeniaOdcinki Fabryka jedzenia Streszczenia odcinków Food Factory, Kanada 2021 Sezon 3 Odcinek 10 (Sezon 3) - Słodkie i kwaśne Widzowie poznają sekrety batonów czipsowych - zaskakującego połączenia gęstej czekolady mlecznej i chrupiących ziemniaków przyrządzonych jak czipsy. Odcinek 9 (Sezon 3) - Czekoladowe pomarańcze Aby wyprodukować czekoladową imitację pomarańczy, trzeba być pomysłowym i mieć bardzo nowoczesną linię produkcyjną. Odcinek 8 (Sezon 3) - Lody i śnieżki Autorzy przyglądają się, jak przebiega proces produkcji popularnych artykułów spożywczych. W tym wydaniu o lodach z ciasteczkami, miętowych paluszkach z czekolady i słodkich śniegowych kulkach. Odcinek 7 (Sezon 3) - Smakowita kruchość Widzowie poznają tajniki powstawania kruchej masy z orzeszkami ziemnymi, parówek w cieście, montrealskich bajgli oraz indyjskiego jalebi. Odcinek 1 (Sezon 3) - Oczy szatana, przekąska zombie, jabłko kandyzowane, cukierki z melasy Widzowie dowiedzą się, jak wygląda proces powstawania popularnego wafelka. Przekonają się także, że wykonanie indyjskiego jalebi zajmuje 48 godzin. Sezon 2 Odcinek 23 (Sezon 2) - Masło z certyfikatem Wizyta w piekarni w Kalifornii, gdzie powstają 24-metrowe figowe bułki. Widzowie zobaczą też, jak ogromna maselnica zamienia 2494 kilogramów ekologicznej śmietany w wielki kawał masła. Odcinek 22 (Sezon 2) - Pikantny sos Wizyta w fabryce, gdzie rocznie przetwarzanych jest ponad 1300 ton papryczek jalapeno, z których powstaje pikantna salsa verde. Odcinek 21 (Sezon 2) - Czekoladowy przysmak Podróż po Wisconsin w poszukiwaniu przysmaków uwielbianych w całej Ameryce. Widzowie zobaczą, jak powstają serowe frytki, ciasteczka zwane "krowimi plackami" i cukierki strzelające w ustach. Odcinek 20 (Sezon 2) - Serniczki w czekoladzie Widzowie przekonają się, jak przygotowywany jest słynny deser - serniczek na patyku. Autorzy odwiedzają fabrykę w Wisconsin, gdzie olbrzymie ilości mleka przerabiane są w gigantyczny krąg cheddara, Odcinek 19 (Sezon 2) - Zdrowa przekąska Autorzy odwiedzają piekarnię, w której z linii produkcyjnej co sekundę zjeżdża tu 28 pączków. Ponadto wizyta w fabryce w Ohio, w której ręcznie przygotowywane są pyszne bułki z nadzieniem pepperoni. Odcinek 18 (Sezon 2) - Niezwykły sos Twórcy serii wyruszają w podróż po Pensylwanii, odkrywając najlepsze smakołyki produkowane w tym stanie. Widzowie zobaczą produkcję sosu jabłkowego, słodkich krówek i chrupiących krążków cebulowych. Odcinek 17 (Sezon 2) - Guma do żucia W tym wydaniu wizyta w fabryce gumy do żucia Big League Chew. ponadto widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja chrzanu oraz babeczek, które rozsławił incydent związany z bezpieczeństwem państwa. Odcinek 16 (Sezon 2) Tym razem widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr, ponadto dowiedzą się, jak tworzone są śniadaniowe szkockie babeczki. Odcinek 15 (Sezon 2) - Rybny biznes Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki widzowie poznają sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych. Odcinek 14 (Sezon 2) - Wszystko o serze W programie o tym jak przebiega produkcja kilku przysmaków z serem, takich jak krakersy z cheddarem, chrupiące paluszki z mozzarellą i pizza Papa John's. Odcinek 13 (Sezon 2) - Orientalne smaki Kolejne popularne produkty żywnościowe poddane są szczegółowej analizie. Tym razem wśród prezentowanych przekąsek znalazły się amerykańskie galaretki w cukrze, smakowite meksykańskie ciasteczka oraz gulasz wegetariański. Odcinek 13 (Sezon 2) - Fast food z Florydy Wizyta na farmie na Florydzie, na której zaopatruje się sieć fast-foodów Quinzos. Widzowie zobaczą, jak przebiega superszybki proces dojrzewania zielonych pomidorów. Odcinek 12 (Sezon 2) - Błyskawiczne zupki Widzowie zobaczą, jak powstają azjatyckie zupy instant, słodko-kwaśny sos barbecue, czekoladowe babeczki z piankami oraz czekoladki z masłem orzechowym. Odcinek 12 (Sezon 2) - Dziękujemy! Wizyta w zakładach Babybel w Dakocie Południowej produkujących miniaturowe serki. Widzowie zobaczą też, jak przyrządzana jest zupa z soczewicy i slawsy, czyli pikantna surówka z białej kapusty. Odcinek 11 (Sezon 2) - Kolorowe cukierki Widzowie dowiedzą się, czemu zawdzięcza swój smak mrożona zielona herbata, z czego wykonana jest guma Turkish Taffy i co dzieje się z serem mozzarella, zanim trafi na nasze stoły. Poprzednia 1...456...9 Następna Fabryka jedzenia w telewizji Jutro 03:36 Odcinek23 National Geographic Jutro 04:06 Odcinek24 National Geographic Jutro 07:30 Odcinek9 Sezon3 Fokus TV Jutro 11:00 Odcinek22 Sezon5 Nat Geo People Jutro 11:30 Odcinek23 Sezon5 Nat Geo People Jutro 12:00 Odcinek24 Sezon5 Nat Geo People Jutro 12:30 Odcinek25 Sezon5 Nat Geo People Jutro 13:00 Odcinek26 Sezon5 Nat Geo People Sobota 18.05.2024 03:36 Odcinek25 National Geographic Sobota 18.05.2024 04:06 Odcinek26 National Geographic Sobota 18.05.2024 06:00 Nat Geo People Sobota 18.05.2024 06:30 Nat Geo People Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń