Co jeść, by ratować planetę?

Feast to Save the Planet, Wielka Brytania 2020

Dokument przedstawia aktualną wiedzę na temat ekologicznego odżywiania. Zespół naukowców i szefów kuchni udziela cennych porad na temat odżywiania.

Reżyseria:Lyndon Bruce

Czas trwania:52 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Film/Film dokumentalny

Co jeść, by ratować planetę? w telewizji

Galeria

Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Co jeść, by ratować planetę? (2020) - Film
  • Hannah Fry

    jako ona sama

  • Gregg Wallace

    jako on sam

  • Paul Overton

    Producent

  • Lyndon Bruce

    Reżyseria

Opis programu

Co i jak należy jeść, aby być zdrowym i chronić dobra naturalne naszej planety? Dużo nowej wiedzy na temat ekologicznego odżywiania. Film powstał zgodnie z przepisami pandemicznymi. Żywność jest ogromnym źródłem emisji gazów cieplarnianych. Ale najbardziej szkodliwe wybory nie zawsze są tymi, których się spodziewamy. Poznamy grupę ochotników, którzy delektują się kolacją, a każde wybrane danie pokaże na tablicy wyników poziom emisji dwutlenku węgla. Podczas gdy oni dokonują wyborów, aby wyłonić zwycięzcę tego konkursu, zespół naukowców i szefów kuchni udziela cennych porad na temat tego, co wszyscy jemy. Na razie w czasie zakupów sami musimy dodatkowo oceniać ewentualne kwestie środowiskowe. To nie są proste sprawy. Lecz jeśli wszyscy będziemy rozważnie wybierać, będziemy nadal smacznie jeść nie szkodząc planecie Ziemi.