W tym wydaniu będzie mowa o czekoladowych deserach musach i ciasteczkach. Ania przygotuje gęsty i aromatyczny mus, gorącą czekoladę z wanilią oraz brownie.
Sezon: 3
Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie.
Sezon: 5
| PowtórkaEnrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem.
Sezon: 2
| PowtórkaEnrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem.
Sezon: 2
Sezon: 7
W pierwszej konkurencji młodzi kucharze pracują w parach. Ich zadaniem jest stworzenie jak największej liczby dań na zimno jak najwyższej jakości. W drugiej części w kuchni pojawiają się goście.
Sezon: 8
| Powtórka9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran.
Sezon: 7
| PowtórkaMistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania Alex Guarnaschelli, która sieje postrach na konkursach kulinarnych.
Sezon: 2
| PowtórkaSezon: 2
W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Rzeszowa: Aleksander Rusin, Elżbieta Lewicka, Magdalena Lenart oraz Mirosław Kuczma.
Sezon: 2
W tym odcinku "Wiem, co jem" autorzy sprawdzają, czy zdrowe i nietuczące słodycze naprawdę istnieją. W "Wiem co kupuję" mikrofalówka, ekspert wyjaśni mechanizm działania kuchenki mikrofalowej.
Sezon: 8
Twórcy prezentują różne regiony Włoch z ich tradycyjną kuchnią i składnikami oraz sylwetki wyjątkowych szefów kuchni.
Odcinek: 10
| PowtórkaTomasz Jakubiak zdradza swoje ulubione przepisy na duszone mięsa. Widzowie dowiedzą się, w czym tkwi sekret duszonej cielęciny w białym winie przyrządzonej według rodzinnej receptury Jakubiaków. Prowadzący przygotowuje też golonki z indyka
Sezon: 3
| PowtórkaTomasz Jakubiak zdradza swoje ulubione przepisy na duszone mięsa. Widzowie dowiedzą się, w czym tkwi sekret duszonej cielęciny w białym winie przyrządzonej według rodzinnej receptury Jakubiaków. Prowadzący przygotowuje też golonki z indyka
Sezon: 3
| PowtórkaTym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań.
Sezon: 2
| PowtórkaBobby Flay przygotowuje ulubione dania brunchowe, które w codziennym jadłospisie stanowią ulubioną część posiłku gospodarza.
Sezon: 7
Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób.
Sezon: 6
| PowtórkaDominika zaprasza znajomych na ognisko. Na świeżym powietrzu zagniata ciasto drożdżowe, formując bułeczki, które upiecze nad ogniem. Robi także szaszłyki z ziemniaków, boczku, buraka i cebuli.
Odcinek: 3
| PowtórkaKristin Chenoweth zaprasza zawodowych cukierników do konkursu, w którym uczestnicy mają stworzyć naturalnej wielkości jadalną grę planszową. Słodkie arcydzieła oceniają jurorzy. Nagrodą jest 25 000 dolarów.
Odcinek: 1
Sezon: 10
| PowtórkaAgata i Małgosia realizują zamówienie na tort z okazji hucznego otwarcie szkoły tańca. Muszą zaproponować wypiek, który przypadnie do gustu mały tancerkom i tancerzom oraz spełni oczekiwania rodziców.
Odcinek: 1
| PowtórkaSezon: 4
W programie konkuruje ze sobą pięcioro najbardziej utalentowanych cukierników Ameryki. Ich sędziami są: Joanna Gaines, Andrew Zimmern i Zoë François. Nie tylko ocenią smak ciast, ale również ich teksturę i estetykę podania.
Brian Orakpo, Michael Griffin i Bryan Hynson mobilizują trzech cukierników do udziału w rywalizacji, w której stawką jest 10 000 dolarów. Każdy uczestnik ma 48 godzin, by we własnym food trucku zaprezentować swoje umiejętności.
| PowtórkaW każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół przedstawia widzom trzy przepisy na potrawy, które dzięki doskonałej współpracy zawsze się udają.
Odcinek: 16
| PowtórkaW tym sezonie najsmaczniejsze dania z wołowiny, kurczaka, boczku, pozna najlepsza kuchnie z food trucków, ostra kuchnię, meksykańską, głęboko smażoną czy śniadaniową w restauracjach w całej Ameryce.
Sezon: 2
| PowtórkaBrytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w kulinarną podróż, podczas której pokazuje, jak jada się na całym świecie. Ponadto gospodyni w każdym z przepisów dodaje swoje pomysły.
Odcinek: 5
Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób.
Sezon: 4
Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą.
Agrest, trochę zapomniany owoc, nada smak kaczce. Gospodarz przygotowuje ją z placuszkami marchewkowo-kapuścianymi. Mikołaj kosztuje korycińskie sery, z których słynie Podlasie.
Odcinek: 14
| PowtórkaTelemagazyn z wydaniem magazynowym: