Tureckie seriale. "Emanet". Czy warto oglądać ten serial? Jakie opinie mają widzowie? Dlaczego warto zobaczyć tę produkcję?

"Emanet" to kolejna propozycja dla miłośników seriali znad Bosforu. Przygotowaliśmy garść informacji o serialu i grających w nim aktorach. Zastanawiacie się, dlaczego warto oglądać "Emanet"? Mamy dla Was opinie widzów!

Multimedia

"Emanet" - o czym jest serial?

Tureckie seriale niezmiennie od dłuższego czasu cieszą się ogromną popularnością na całym świecie. Także w Polsce mają pokaźne grono fanów, którzy na bieżąco śledzą coraz to nowe produkcje. Jednym z seriali, który ma dobre opinie fanów jest Emanet, którego nazwę można przetłumaczyć jako Dziedzictwo. Choć serial nie jest obecnie dostępny w polskiej telewizji, obejrzało go już wielu naszych rodaków. O czym jest i dlaczego warto zacząć go oglądać?

Serial opowiada o prawdziwej, choć pełnej przeciwieństw miłości. Uczucie rodzi się pomiędzy biedną dziewczyną oraz bogatym i zimnym biznesmenem. W tej historii nie brakuje także tragicznych wydarzeń.

Kevser dorastała w biednej i skromnej okolicy. Pewnego dnia zostaje żoną syna bogatej krymskiej rodziny, jednak tego samego dnia odwraca się od niej ojciec. Po pewnym czasie Kevser traci męża i zostaje uwięziona w pozbawionej miłości rezydencji, razem ze swoim 5-letnim synem Yusufem. Kobieta nie ma nawet do kogo zwrócić się o pomoc. Po pewnym czasie dochodzi do wypadku, w którym ginie Kevser. Jej synek utknął teraz w centrum rezydencji, przez co bardzo brakuje mu miłości i uczucia. Jego wujek Yaman jest potężnym, twardym i zimnym biznesmenem, który już dawno zamknął swoje serce dla wszystkich. Dzięki niemu, mały Yusuf jest bardzo dobrze chroniony w rezydencji, jednak o miłości może zapomnieć - czytamy w opisie serialu.

Na łożu śmierci Kevser błaga swoją siostrę Seher, aby przyszła do rezydencji i zajęła się swoim siostrzeńcem. Seher czuje się zobowiązana, bronić dziedzictwo swojej siostry , dlatego opuszcza swoją dzielnicę i przeprowadza się do posiadłości Kırımlı. Między dwiema rodzinami nadal są napięte stosunki i często dochodzi do konfliktów, ale w sercach Seher i Yamana zaczyna rozkwitać niezaprzeczalna, głęboka miłość...

Najwięksi przystojniacy z tureckiego serialu. Nie tylko Emre Kıvılcım kradnie serca fanekZobacz więcej

W główne role wcielają się Halil İbrahim Ceylan (Yaman) oraz Sıla Türkoğlu (Seher).

Dlaczego warto oglądać Emanet?

Zapytaliśmy fanów tureckich seriali, dlaczego warto oglądać serial Emanet. Pytanie to skierowaliśmy do Internautów na naszym fanpage Najpiękniejsze tureckie seriale. Jak się okazuje, głównym powodem, dla którego serial jest atrakcyjny są właśnie odtwórcy głównych ról. Polki są zachwycone grą przystojnego Halila oraz pięknej Sili.

Serial świetny. warto obejrzeć chociażby dla rewelacyjnej gry aktorskiej głównych bohaterów. Serial jest wciągający - brzmi jeden z komentarzy.

Chociażby dla samego Halila, super aktor i piosenkarz. I ten wzrok... Sila też rozkwitła w tym serialu - czytamy w kolejnym wpisie.

Super serial o życiu, miłości o rodzeństwie, które pozostało bez rodziców. Super aktorzy Halil Ibrahim Ceyhan i Sila Turkoglu - skomentował kolejny widz.

Pozytywnych opinii o serialu jest więcej. Widzowie doceniają m.in. ciekawą fabułę czy fakt, że w każdym odcinku coś się dzieje.

Pod naszym pytaniem pojawiły się jednak także i mniej przychylne opinie. Oto niektóre z nich:

Wlecze się jak flaki z olejem, ciągle patrzą na siebie, mało mówią, powtarzają sceny itd.

Oglądam skrótowo jak poprzedniczka, bo czasami flaki z olejem.

Zobacz galerię

Nie tylko Ender denerwuje widzów. Kto jeszcze?Zobacz więcej

Komentarze

Skomentuj
  • Bożena (gość)

    Dobrze się ogląda ,polecam. Bohater Yaman przystojny ,dobra gra .Na początku okrutny ale to pozory.Seher naiwna i prosta dziewczyna,można ten serial porównać do Bieknej i Besti .

    18.11.2022 22:17
  • Ona (gość)

    Aktorka grająca główna role to siostra Emira z Przysięgi „!!!! Nie podobała mi sie ani uroda ani gra tej dziewczyny . Obejrzałam jakis fragment i główny bohater tez nie przypadł mi do gustu . Zacznę , zobaczę … ale nie wydaje mi sie ze bede ogladac

    17.10.2022 19:32
  • Ona (gość)

    Zaczyna sie w czwartek , zobaczymy ! Tvp1 ! Obejrzałam mnóstwo ich seriali . Ale takiego jak ranny ptaszek , nigdy . Ten serial jest nie do pobicia … o tym co sie wypowiadają powyżej , juz wiem ze nie bede oglądać . Nie znoszę tasiemców . Max 160 odcinków , film sie kończy i i tyle . Tutaj zapowiada sie tasiemiec typu „ Przysięga „ Masakra i chociaż ogladalam dwa sezony to po śmierci Reyhan Nue dało sie oglądać 3 a 4 to porażka i ta Gulperii . Czy ktos jeszcze ogląda ten chłam???

    17.10.2022 19:29
  • Zmora (gość)

    Ja nie wiem jak oni to robią, że dzieci w tureckich serialach tak pięknie grają. Jusuf jest wprost zachwycający. U nas dzieciaki udają, że grają i to widać. Widać też ich manierę rozpieszczonych bąbelków. To aż razi w "Barwach szczęścia" czy u tej blondyneczki z "M jak miłość" (córki Bosaka), a tu jest zupełnie inaczej. Łatwo uwierzyć w relację ciocia-siostrzeniec, czy w emocje między nimi. Co do serialu to wiadomo, tureckie rządzą się swoimi prawami, ale i tak warto obejrzeć, bo pomiędzy głownymi bohaterami aż iskrzy, a to iskrzenie podsycane jest wartką akcją. Główni aktorzy nie dość, że są urodziwi i fajnie się na nich patrzy, to jeszcze mają dokonały warsztat. Mimika Sili wprost zachwyca. Główny bohater też gra świetnie. I aktor grający jego brata z zaburzeniami psychicznymi - mistrzostwo! Oglądnęłam pierwszy sezon z zapartym tchem, drugi już odpuściłam. To co budzi uśmiech to to ich podejście do bliskości. Obwąchiwać się cały sezon bez całusa nawet, to tylko Turcy potrafią...:D Myślałam, że zakończeniem sezonu będzie eksplozja Yamana :D

    28.07.2022 12:21
  • Gość (gość)

    Ludzie napiszcie zbiorowo w sprawie tego serialu do tvp na https://www.tvp.pl/kontakt

    Kliknąć na stronie w belkę "Kontakt z widzami", rozwinie się tabelka. Jako typ kontaktu wybrać "pytanie" lub "propozycja", w polu dotyczy wybrać "TVP 1" lub "TVP 2" i wpisać temat i treść i wypełnić resztę pól oznaczonych gwiazdką. Im więcej osób tym lepiej i może się coś ruszy i puszczą w tvp. Miało być rok temu a nie ma.

    09.05.2022 16:52
  • Gość (gość)

    Nie łudźcie się nie będzie tego u nas nigdy

    07.05.2022 16:53
  • Anonim (gość)

    Kiedy w polskiej telewizji? Ten głupi Kurski chyba nie wykupi

    06.05.2022 18:01
  • Bożena (gość)

    Emanet ,dobra gra głównych aktorów ale i drugo planowych.A mały Jusuf czyli skarb Rodziny jest cudowny,jestem zakochana.

    25.04.2022 14:34
  • Małgorzata Cecot (gość)

    Bardzo piękny film polecam.

    20.02.2022 10:07
  • Javi (gość)

    Serial niby ciekawy i wciągający ale pokazuje bardzo dużo intryg i przemocy. Akcja idzie bardzo wolno i trzeba czekać tygodniami albo miesiącami na rozwiązanie problemu. Dobrzy ludzie w tym serialu cierpią a winowajcy nie ponoszą konsekwencji.

    05.02.2022 00:55
  • Bożens (gość)

    Emanet bardzo dobra gra aktorów i małego Yusufa ,polecam 🤗💖

    01.02.2022 13:00
  • Magda (gość)

    Ja też oglądam ten serial od początku dużo miłość I chce że było telewizji polskiej Już miał być rok temu a puścili płomyk nadziei Może w tym roku puszczą jak skończy jakiś serial

    06.01.2022 15:04
  • Magda (gość)

    Ja też oglądam ten serial od początku dużo miłość I chce że było telewizji polskiej Już miał być rok temu a puścili płomyk nadziei Może w tym roku puszczą jak skończy jakiś serial

    06.01.2022 15:03
  • Fanka Emanet (gość)

    Oglądam ten serial prawie od początku czyli od jesieni 2020 roku, codziennie z takim samym zapałem - chociaż tylko na YouTube, w tureckim języku, którego zupeł nie znam. Istnieją jednak tłumaczki- wolontariuszki, które w komentarzach publikują angielski tekst do każdego odcinka. Nigdy wcześniej nie interesowały mnie tureckie produkcję, które mają swoje utarte schematy i ukazują podobne historie. Jednak Emanet jest wyjątkowy. Przypadkiem wpadłam na krótki fragment w internecie i przepadłam całkowicie. Ciekawa fabula od samego początku, dopracowane poszczególne sceny no i przede wszystkim to, co każdy zaangażowany w ten serial podkreśla - wspaniała gra aktorska zarówno głównych aktorów jak i tych drugoplanowych. Pomijam już fakt, że główni bohaterowie mianowicie Yamanem, Seher i ich wspólne dziedzictwo czyli mały Yusuf to dobrane trio o wyjątkowej urodzie. Polecam ten serial z całego serca.

    04.01.2022 10:05
  • Georg (gość)

    Bardzo by było miło gdyby tv chciała go nam pokazać zamiast te nude polskie seriale z.miernotą aktorską nie ma co oglądać w polskiej tv

    02.01.2022 17:09
  • Gość (gość)

    Bardzo piękny serial wspaniała gra aktorów ale też dużo podłości. Oglądam go po turecku, bardzo bym chciala aby emitowano serial w Polsce.

    05.12.2021 15:53
  • Paulina (gość)

    Jedyny serial turecki, który tak mnie wciągną pomysłem na scenariusz, ale przede wszystkim postacią głównego bohatera Yamana. Niestety twórcy serialu od jakiego 130 odcinka pierwszego sezonu zaczynają ponawiać typowe pomysły tureckich scenarzystów. Oglądam w tej chwili na youtubie 2 sezon i 260 odcinek i niestety muszę stwierdzić, że serial bardzo mocno mnie coraz częściej zawodzi, ale i tak oglądam dla głównych aktorów i postaci drugoplanowych, którzy w tym serialu są po prostu rewelacyjni. Niestety wiadomo już, że w trzecim sezonie nie zobaczymy na pewno głównej bohaterki Seher, więc pewnie jak zwykle ją uśmiercą. Warto obejrzeć pierwsze odcinki, bo zaczyna się niewinnie, ale potem zostajesz wciągnięty w ten serial bez reszty. Cieszę się, że widzowie w Polsce będą mieli szansę sami się przekonać jak wyjątkowym aktorem jest Halil Ibrahim Ceylan.

    28.11.2021 00:56
  • Oglądająca (gość)

    Serial przepiękny. Główni aktorzy również! Styl scenariusza typowy dla takich produkcji: od nienawiści do miłości, fikcyjne małżeństwo dla dobra siostrzeńca, zmiana psychologiczna głównego bohatera, powolny styl narracji. Serial broni się jednak charyzmą głównej pary + głos Halila, zawodowego muzyka - brzmi fascynująco:) W Turcji prezentują już drugi sezon serialu.

    21.11.2021 20:47
  • Urszula Skrzypiec (gość)

    Oglądam od początku jest to najlepszy serial jaki oglądałam od lat wręcz jestem od niego uzależniona oby leciał jak najdłużej polecam go gorąco szkoda tylko że muszę oglądać go na telefonie i to w wersji tureckiej mam nadzieję że zagości kiedyś na naszych ekranach

    21.11.2021 13:05
  • Martunia (gość)

    Ja też oglądam w wersji tureckiej, zastanawiam się czy będzie dostępny w polskiej telewizji. Czy Tvp zakupu jego odcinki było by super 😄

    20.11.2021 14:44
NowszeStarsze

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »


Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×