Wojciech Amaro: Magda Gessler nigdy nie odwiedziła mojego lokalu [WIDEO]

Redakcja Telemagazyn
Redakcja Telemagazyn
Wojciech Amaro (fot. Newseria Lifestyle)
Wojciech Amaro (fot. Newseria Lifestyle)
Wojciech Modest Amaro podkreśla, że Magda Gessler nigdy nie odwiedziła jego lokalu i nie miała okazji spróbować żadnej z potraw, więc nie ma żadnych podstaw do tego, by oceniać jego dokonania kulinarne.

Prowadząca "Kuchenne rewolucje" mówiła w wywiadach, że ich podejście do gotowania jest zupełnie inne. Według Gessler kuchnia Wojciecha Amaro jest bardzo awangardowa, nie wszystkim się podoba, a sam szef kuchni jest osobą skupioną na sobie, a nie na klientach.

Magda Gessler zarzuciła Wojciechowi Modestowi Amaro, że jest osobą bardzo skoncentrowaną na sobie i swojej karierze, dlatego przede wszystkim stawia na nowoczesność, podczas gdy dla niej najważniejsza jest satysfakcja klientów. Zarzuciła mu także, że próbuje się wybić na jej plecach. Juror "Top Chefa" stanowczo odpiera te zarzuty.

CZYTAJ TAKŻE:
CO MAGDA GESSLER SĄDZI O WOJCIECHU AMARO I PROGRAMIE "HELL'S KITCHEN"?
MAGDA GESSLER: "KUCHENNE REWOLUCJE" TO KURS. KTÓRY POWINIEN OBEJRZEĆ KAŻDY RESTAURATOR [WIDEO]

- Mam absolutnie fantastyczne pojęcie o tym, co się dzieje w polskiej gastronomii. Jeżdżę po całej Polsce, odwiedzam producentów. Pani Magda trochę nie rozumie i okrasza moją kuchnię tymi epitetami, że to jest taka okej, fantastyczna, ale wąska, niezrozumiała dziedzina molekularna. To przykład na to, że nigdy nie była u mnie i nawet nie dowiedziała się, co kładziemy na talerze. To przykre. Niech definiują to goście, którzy trafiają do restauracji. A na brak gości nie narzekam i ciężko pracuję na to, żeby oni w dalszym ciągu przychodzili i chcieli do nas przychodzić - mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Wojciech Modest Amaro, szef kuchni.

Wojciech Modest Amaro podkreśla, że to właśnie jego restauracja - Atelier Amaro - jako pierwsza restauracja w Polsce została oznaczona gwiazdką Michelin.

- Zrobiliśmy coś dużego, za pomocą tej gwiazdki wprowadziliśmy kuchnię polską do rodziny kuchni światowych. Jesteśmy coraz bardziej wyedukowani. Bądźmy również coraz bardziej wymagający, nauczmy się mówić o złych rzeczach, odczarujmy też tę gastronomię, że to jest raj tylko dla super utalentowanych wirtuozów, którzy malują. Nazwijmy te rzeczy po imieniu. To jest ciężka praca i bardzo niewielu osobom uda się wejść na sam szczyt. Mam wrażenie, że to wszystko powoduje, że będziemy mogli dokonywać świadomych wyborów - dodaje Wojciech Modest Amaro.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn