Jedzenie na pocieszenie

Comfort Food, Włochy

W tym odcinku smażony w całości okoń morski po tajlandzku. Będzie podany z ketchupem z papryki i banana. W Japonii wieprzowina w Coca-Coli, a na koniec kanapka z krabem podana z salami w pysznej bułce.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Jedzenie na pocieszenie w telewizji

Opis programu

Szef Misha Sukias gotuje w studio. W każdym odcinku zobaczymy 3 szybkie, proste i super smaczne przepisy. Dania które poprawią nastrój. Przepisy, które spowodują, że zechcesz gotować. W dzisiejszym odcinku zobaczymy trzy dania, które usatysfakcjonują każdego, a nie są drogie. Smażony w całości okoń morski po tajlandzku. Będzie podany z ketchupem z papryki i banana. Z dodatkiem soku z limonki oczywiście. Drugim ważnym dodatkiem będzie zielony sos, z którym często serwuje się hot-dogi na przydrożnych stoiskach w Tajlandii. Dowiemy się też jak wyfiletować okonia. Do tego oczywiście orzeźwiająca sałatka. Z Tajlandii przeniesiemy się do Japonii - wieprzowina w Coca-Coli kosztuje grosze a gwarantuję, że będziecie oczarowani. Kwasy w coli macerują i zmiękczają mięso, po 48 godzinach jest znakomite. Podana ze wstążkami z selera i czekoladą, roztopi każde serce. Kanapka z krabem wydaje się bardzo kosztownym daniem, a wcale nie jest. Podana z salami w pysznej bułce jest niesamowicie efektowna i wyśmienita. Obejrzyjcie, żeby poznać przepis.