TelemagazynMakłowicz w podróżyOdcinki Makłowicz w podróży Streszczenia odcinków Makłowicz w podróży, Polska 2024 Odcinek 207 - Bośnia i Hercegowina - nad Sutjeską i Driną Robert Makłowicz odwiedza region położony nad rzeką Sutjeską, gdzie miejscowe kucharki szykują dla niego gulasz. Następnie nad rzeką Driną próbuje smażonych ryb, zupy rybnej i nadziewanej papryki. Odcinek 206 - Bośnia i Hercegowina - Trebinje Robert odwiedza Trebinje, gdzie odkryje specjalności tamtejszej kuchni - burek z nadzieniem serowym i jarzynowym, mięso pieczone pod kopułą oraz pstrąga z endemicznym grochem poljak i sosem. Odcinek 206 - Bośnia i Hercegowina - Trebinje Robert odwiedza Trebinje, gdzie odkryje specjalności tamtejszej kuchni - burek z nadzieniem serowym i jarzynowym, mięso pieczone pod kopułą oraz pstrąga z endemicznym grochem poljak i sosem. Odcinek 205 - Bośnia i Hercegowina - Mostar Robert przybywa do Mostaru, gdzie zwiedzi zabytkowy meczet oraz dawny zamożny turecki dom. Na tamtejszym stole pojawią się pieczona w piecu pita, ziemniaczana krompirusza oraz nadziewana pleskawica. Odcinek 205 - Bośnia i Hercegowina - Mostar Robert przybywa do Mostaru, gdzie zwiedzi zabytkowy meczet oraz dawny zamożny turecki dom. Na tamtejszym stole pojawią się pieczona w piecu pita, ziemniaczana krompirusza oraz nadziewana pleskawica. Odcinek 204 - Bośnia i Hercegowina - Sarajewo Robert Makowicz zwiedza Sarajewo. Kieruje kroki do cevapdżinjicy, której specjalnością jest młoda wołowina. W winnicy smakosz przygotowuje zupę o nazwie tarhana cobra. Odcinek 204 - Bośnia i Hercegowina - Sarajewo Robert Makowicz zwiedza Sarajewo. Kieruje kroki do cevapdżinjicy, której specjalnością jest młoda wołowina. W winnicy smakosz przygotowuje zupę o nazwie tarhana cobra. Odcinek 203 - Bośnia i Hercegowina - Banja Luka Robert Makłowicz zwiedza Banja Lukę - miasto leżące w zachodniej części Bośni i Hercegowiny. Najbardziej reprezentacyjna ulica miasta pamięta czasy Austro-Węgier. Odcinek 203 - Bośnia i Hercegowina - Banja Luka Robert Makłowicz zwiedza Banja Lukę - miasto leżące w zachodniej części Bośni i Hercegowiny. Najbardziej reprezentacyjna ulica miasta pamięta czasy Austro-Węgier. Odcinek 202 - Sycylia - pod Etną Etna to największy czynny wulkan Europy. U jego podnóża, na tarasie winiarni ma miejsce degustacja miejscowych specjałów i trunków. Podróżnik próbuje dania o nazwie pasta alla Norma. Odcinek 202 - Sycylia - pod Etną Etna to największy czynny wulkan Europy. U jego podnóża, na tarasie winiarni ma miejsce degustacja miejscowych specjałów i trunków. Podróżnik próbuje dania o nazwie pasta alla Norma. Odcinek 201 - Sycylia - od antyku do baroku Podróż zaczyna się w Selinunte. Na tarasie hotelu z widokiem na ruiny dawnej świątyni Hery Robert Makłowicz zaprasza na miejscowe specjały - kanapki i tagliatelle con pesto trapanese. Odcinek 201 - Sycylia - od antyku do baroku Podróż zaczyna się w Selinunte. Na tarasie hotelu z widokiem na ruiny dawnej świątyni Hery Robert Makłowicz zaprasza na miejscowe specjały - kanapki i tagliatelle con pesto trapanese. Odcinek 200 - Sycylia - cukier, sól i wino Robert Makłowicz wyrusza z Palermo na zachód. Na wzniesieniu z widokiem na góry przyrządza conglio agrodolce, czyli królika na słodko-kwaśno. Odcinek 200 - Sycylia - cukier, sól i wino Robert Makłowicz wyrusza z Palermo na zachód. Na wzniesieniu z widokiem na góry przyrządza conglio agrodolce, czyli królika na słodko-kwaśno. Odcinek 199 - Sycylia - wokół Palermo Robert Makłowicz podróżuje po Sycylii. Zwiedza okolice Palermo, najważniejszego miasta na wyspie. W mieście Cefalu przyrządza danie odcinka - karczochy smażone w cieście. Odcinek 199 - Sycylia - wokół Palermo Robert Makłowicz podróżuje po Sycylii. Zwiedza okolice Palermo, najważniejszego miasta na wyspie. W mieście Cefalu przyrządza danie odcinka - karczochy smażone w cieście. Odcinek 198 - Słowacja - Liptów Robert Makłowicz podróżuje po słowackim Liptowie. Obowiązkowa pozycja w tutejszym menu to bryndzowe haluszki. W parku wodnym smakosz przyrządza sałatkę liptowską z oscypkiem i korbaczikiem. Odcinek 198 - Słowacja - Liptów Robert Makłowicz podróżuje po słowackim Liptowie. Obowiązkowa pozycja w tutejszym menu to bryndzowe haluszki. W parku wodnym smakosz przyrządza sałatkę liptowską z oscypkiem i korbaczikiem. Odcinek 197 - Słowacja - Bańska Szczawnica Robert Makłowicz przygotuje regionalne potrawy, a także zaprezentuje informacje na temat odwiedzanego regionu. Wiele z nich to ciekawostki, których próżno by szukać w przewodnikach turystycznych. Poprzednia 12345...14 Następna Makłowicz w podróży w telewizji Dzisiaj 07:00 Odcinek195 TVP Polonia Dzisiaj 09:55 Odcinek81 TVP Rozrywka Dzisiaj 19:45 Odcinek82 TVP Rozrywka Jutro 06:20 Odcinek173 TVP HD Jutro 06:55 Odcinek174 TVP HD Jutro 07:20 Odcinek26 TVP Kobieta Jutro 08:00 Odcinek27 TVP Kobieta Jutro 12:15 Odcinek186 TVP HD Niedziela 05.05.2024 06:20 Odcinek175 TVP HD Niedziela 05.05.2024 06:55 Odcinek176 TVP HD Niedziela 05.05.2024 09:10 Odcinek186 TVP HD Niedziela 05.05.2024 16:00 Odcinek195 TVP Polonia Pokaż więcej