Okrasa łamie przepisy Odcinek 209 - Czas na jajka

Polska 2024

Streszczenie odcinka

Kulinarnie Wielkanoc kojarzy się z jajkami, często kolorowymi. W Polsce jajka często spożywa się na śniadanie. Uważa się je za pokarm wysokowartościowy i lekki. Kiedyś przypisywano im lecznicze, a nawet magiczne właściwości. W staropolskich książkach kucharskich można znaleźć ciekawe receptury na potrawy z jaj - z winem, korzeniami, śledziami, świeżymi ogórkami, a nawet z ikrą karpia. Karol sięgnie do polskich przepisów kulinarnych sprzed dwóch wieków i na ich podstawie przygotuje smaczne dania, m.in. zapiekankę z jaj, śmietanki i bułeczek.

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka
  • Czas na jajka