Okrasa łamie przepisy Odcinek 44 - Karp nie tylko na Wigilię
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Karol Okrasa odwiedza słynące ze znakomitych karpi gospodarstwo rybackie pod Połańcem. Karp to ryba, która zazwyczaj pojawia się na naszych stołach tylko raz w roku, tradycyjnie na wigilię. Szkoda, bo jest nie tylko smaczna, ale też bardzo zdrowa. Karol Okrasa spróbuje przekonać widzów, by sięgali po karpia częściej. Na zachętę ugotuje takie potrawy, które pozwolą cieszyć się smakiem karpia, nie narażając się na ości. W menu: uszka z nadzieniem z karpia w barszczu, tatar ze świeżego karpia z sosem szczawiowym oraz gołąbki z mielonego karpia w jarmużu, z suszonymi śliwkami i migdałami w sosie winnym. To propozycje zarówno na wigiliiną wieczerzę, jak i na co dzień.
Czas trwania:25 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny