Okrasa łamie przepisy Odcinek 58 - Kuchnia warszawska
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Tym razem Karol Okrasa rusza swoją syrenką do Warszawy. Jak wyglądała kiedyś kuchnia warszawska, co było w niej charakterystycznego i jakie były ulubione dania? Karol spróbuje odpowiedzieć na to pytanie, a towarzyszy mu w programie Hanna Szymanderska, autorka licznych książek kulinarnych, specjalistka polskiej kuchni regionalnej i historycznej. Wspólnie wybiorą kilka propozycji. Karol przełamie te przepisy na własny sposób. Dodatkową atrakcją będzie miejsce gotowania - dach 45 - piętrowego wieżowca w centrum stolicy. Karol Okrasa przygotuje trzy potrawy, inspirowane kuchnią warszawską. Pierwsze danie to zupa cebulowa z pulpetami. Druga potrawa to flaczki, a trzecia ozorki cielęce na zimno w pikantnym sosie.
Czas trwania:25 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny