Nie tylko winogrona i wino wywierają zbawienny wpływ na stan tętnic.
Badacze z Europy opublikowali w kwietniowym numerze pisma "Molecular Nutrition and Food Research" wyniki badań na chomikach z wysokim poziomem cholesterolu we krwi. Okazało się, że podobnymi do winogron właściwościami cechują się jabłka. Co więcej, naukowcy z Montpellier sugerują, że proces przetworzenia jabłek w sok tylko zwiększa ich właściwości odżywcze.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.