- streszczenia odcinków

Kenia 2013

Sezon 2

  • Kiran Jethwa jedzie do Etiopii. Po inspirujących odwiedzinach na plantacji kawowca gospodarz przygotuje danie z koziego mięsa i lokalnych składników.

  • Kiran Jethwa jedzie do regionu Samburu w Kenii. Wybiera się na polowanie na zająca. Z jego mięsa przygotowuje burrito, przysmak, którego jeszcze nigdy nie próbowali mieszkańcy Samburu.

  • W Gurage w Etiopii szef kuchni Kiran Jethwa degustuje lokalne przysmaki - surową wołowinę i chlebki.

  • Kucharz Kiran Jethwa odkrywa smaki kuchni afrykańskiej. Podczas inspirujących podróży poznaje mieszkańców wschodniej części kontynentu i ich tradycje kulinarne.

  • Kiran wraz z członkami plemienia Bagisu przedziera się przez lasy wokół wygasłego wulkanu Mount Elgon. Bierze też udział w przygotowaniu potrawy z pędów bambusa.

  • Kiran wybiera się na kenijską wyspę Lamu, by wraz z jej mieszkańcami łowić homary wśród skał. Następnie przygotuje sycące śniadanie z patatami i plackami ziemniaczanymi.

Nowsze Starsze

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Afryka od kuchni w telewizji

ZwińRozwiń

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×