Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 8 (Sezon 5) - Mięsna uczta u Daria

Kanada 2017

Streszczenie odcinka

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "David ponownie odwiedza jednego z najsłynniejszych rzeźników świata, Dario Cecchiniego. Tym razem jednak zamiast osławionego bistecca Fiorentina przyrządzą mniej popularne dania ze ścięgien, chrząstek i kopyt. Przyjacielskie spotkanie miłośników mięsnych dań kończy się kulinarną improwizacją w restauracji Daria w Panzano i kolacją na świeżym powietrzu w jego domu za miastem."

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Dolce vita według Davida Rocco w telewizji

Galeria

Mięsna uczta u Daria
Mięsna uczta u Daria
Mięsna uczta u Daria
Mięsna uczta u Daria
Mięsna uczta u Daria
  • Mięsna uczta u Daria
  • Mięsna uczta u Daria
  • Mięsna uczta u Daria
  • Mięsna uczta u Daria
  • Mięsna uczta u Daria

Powiązane artykuły