Two Greedy Italians, Wielka Brytania 2012
Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn.
Niedziela 22.02.2015 11:30 Odcinek 4 (Sezon 2)
Sobota 21.02.2015 20:00 Odcinek 4 (Sezon 2)
Niedziela 15.02.2015 11:30 Odcinek 3 (Sezon 2)
Sobota 14.02.2015 20:00 Odcinek 3 (Sezon 2)
Niedziela 08.02.2015 11:30 Odcinek 2 (Sezon 2)
Sobota 07.02.2015 20:00 Odcinek 2 (Sezon 2)
Niedziela 01.02.2015 11:30 Odcinek 1 (Sezon 2)
Sobota 31.01.2015 20:00 Odcinek 1 (Sezon 2)
Sobota 22.11.2014 14:25 Odcinek 4 (Sezon 2)
Wtorek 18.11.2014 21:00 Odcinek 4 (Sezon 2)
Sobota 15.11.2014 14:25 Odcinek 3 (Sezon 2)
Wtorek 11.11.2014 21:00 Odcinek 3 (Sezon 2)
Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo z wrodzoną sobie południową pasją opowiadają o włoskich specjałach, rodakach, historii Włoch i pięknie tamtejszego krajobrazu. Powracają do rodzinnego kraju po ponad czterdziestu latach emigracji. Wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn.
"Dwóch łakomych Włochów" to program nie tylko o gotowaniu. Pełni humoru i ciepła szefowie kuchni - Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo z wrodzoną sobie południową pasją opowiadają o włoskich specjałach, swoich rodakach, historii Włoch i pięknie tamtejszego krajobrazu. Światowej sławy kucharze i starzy znajomi powracają do rodzinnego kraju po ponad czterdziestu latach emigracji. Panowie wyruszają w podróż po Włoszech, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć jak zmieniła się włoska kultura. W niezwykle barwnej, pięknie sfilmowanej serii, Antonio i Gennaro wykorzystując najświeższe lokalne produkty, przygotowują dania, na widok których cieknie ślinka. Kuchnia włoska ma historię równie długą i wspaniałą, jak same Włochy, a jednak udaje jej się podążać za światowymi trendami i innowacjami kulinarnymi. Bohaterowie serii czerpią z tego, co najlepsze w tradycji i najbardziej wysmakowane w nowoczesności oraz łączą wszystko razem w celu stworzenia kuchni pełnej pasji smaków i zapachów. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn, szukając tego, co w kuchni z Półwyspu Apenińskiego najlepsze. Antonio i Gennaro z pasją przybliżają nie tylko włoskie jedzenie, ale i kulturę, styl życia oraz ludzi. Sympatyczni kucharze i wielcy entuzjaści południowych potraw sprawią, że każdy z widzów z pewnością stanie się wielbicielem włoskiej kuchni. Kuchni z ogromnymi tradycjami, a jednocześnie jednej z najbardziej nowoczesnych na świecie.
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: