- Odcinek 25 : Grzanki grzechu warte

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: sorbety, które pozostają świeże przez 820 dni, idealny parmezan, bananowy baton i crostini z chleba kalabryjskiego." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Przekonaj się, jak sprawić, by sorbety pozostawały świeże przez 820 dni, i dlaczego tak ważny jest poziom wilgotności przy produkcji idealnego parmezanu. Następnie przeniesiemy się do fabryki słodyczy, by poznać sekret pachnących bananowych batoników. Na koniec produkcja przepysznych crostini - jedna z piekarni przetwarza 600 tysięcy kromek chleba kalabryjskiego rocznie."

  • Czas trwania: 30 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

  • Trwa cisza wyborcza, dlatego komentowanie w serwisie zostało tymczasowo zablokowane. Zapraszamy do dzielenia się opiniami i komentarzami po zakończeniu ciszy

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×