- Odcinek 20 (Sezon 2) : Kiełbaska bez mięsa, wasabi, bułeczka z czekoladą, ryż preparowany

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Seria odkrywa tajniki przemysłowej produkcji ulubionych przysmaków konsumentów - od masła orzechowego i makaronu po chleb i piwo. "Jak powstają piankowe batoniki z kolorowymi kawałkami czekolady, ostre wasabi, bezmięsne kiełbaski i miniaturowe czekoladowe croissanty?" "Za każdym opakowaniem czipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady czy bochenkiem chleba kryje się wielkoprzemysłowa linia produkcyjna, umożliwiająca dostarczenie ich tysiącom konsumentów. Seria Fabryki smaku pozwala zajrzeć za kulisy skomplikowanych procesów, dzięki którym powstają rozmaite smakołyki. Od świeżych składników do gotowych towarów - odkrywamy zdumiewające szczegóły przemysłowej produkcji jedzenia. Załóżcie kaski i ruszajcie na spotkanie z przysmakami!" "Zobaczymy, jak ryż i cukier zmieniają się w piankowy batonik z kawałkami czekolady w różnych kolorach oraz jak powstaje wasabi, pikantny dodatek do sushi. Przekonamy się też, że nie potrzeba magii, by z mleka sojowego zrobić aromatyczne wegańskie kiełbaski i sprawdzimy, ile cieniutkich warstw ciasta składa się na pyszne miniaturowe croissanty czekoladowe."

  • Czas trwania: 25 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×