- Odcinek 21 (Sezon 2) : Baza dla bezy

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Seria odkrywa tajniki przemysłowej produkcji ulubionych przysmaków konsumentów - od masła orzechowego i makaronu po chleb i piwo. "Zobaczymy, jak wygląda produkcja wybornych bez, chrupkich podpłomyków, owsianych batonów z dżemem i karbowanych czipsów ziemniaczanych." "Za każdym opakowaniem czipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady czy bochenkiem chleba kryje się wielkoprzemysłowa linia produkcyjna, umożliwiająca dostarczenie ich tysiącom konsumentów. Seria Fabryki smaku pozwala zajrzeć za kulisy skomplikowanych procesów, dzięki którym powstają rozmaite smakołyki. Od świeżych składników do gotowych towarów - odkrywamy zdumiewające szczegóły przemysłowej produkcji jedzenia. Załóżcie kaski i ruszajcie na spotkanie z przysmakami!" "Zobaczymy, jak pyszne ziemniaczane czipsy są karbowane specjalnie po to, by zagarniały więcej dipu. Sprawdzimy, czemu rozpływające się w ustach bezy zawdzięczają swoją delikatną konsystencję. Dowiemy się, jak powstaje smaczna i pożywna przekąska na bazie tradycyjnego dżemu truskawkowego i ciasta owsianego z siemieniem lnianym. Poznamy również recepturę chrupkich śródziemnomorskich podpłomyków."

  • Czas trwania: 25 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×