- Odcinek 8 (Sezon 2) : Keczup do wszystkiego

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Seria odkrywa tajniki przemysłowej produkcji ulubionych przysmaków konsumentów - od masła orzechowego i makaronu po chleb i piwo. "Zobaczmy, jak wygląda przemysłowa produkcja klasycznych lizaków, słonych precli, niebiańskiego tiramisu i słodko-kwaśnego ketchupu." "Za każdym opakowaniem czipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady czy bochenkiem chleba kryje się wielkoprzemysłowa linia produkcyjna, umożliwiająca dostarczenie ich tysiącom konsumentów. Seria Fabryki smaku pozwala zajrzeć za kulisy skomplikowanych procesów, dzięki którym powstają rozmaite smakołyki. Od świeżych składników do gotowych towarów - odkrywamy zdumiewające szczegóły przemysłowej produkcji jedzenia. Załóżcie kaski i ruszajcie na spotkanie z przysmakami!" "Odkrywamy sekrety produkcji klasycznych lizaków, które mają ciągnący się środek i zobaczymy, jak powstaje słodko-kwaśny ketchup, który łączy wszystkie pięć smaków. Poznamy też zmodyfikowany przepis na tradycyjny włoski deser - tiramisu, do którego użyto kruchych ciastek. Wreszcie, dowiemy się, czemu słone precle są poskręcane."

  • Czas trwania: 27 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×