- Odcinek 5 : Czerwona winorośl

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Tym razem zobaczymy zakłady, w których produkowanych jest 200 tysięcy paczek cukierków lukrecjowych dziennie. Poznamy też dwóch wesołkowatych braci z Toronto, którzy wpadli na pomysł połączenia klasycznego majonezu z pikantnym tajskim sosem sriracha. Ponadto odwiedzamy miejsce, gdzie powstaje 40 tysięcy tureckich placków z ciasta filo z nadzieniem ze szpinaku i fety. Na koniec przyjrzymy się procesowi produkcji słodkich kanapek, składających się z dwóch ciastek migdałowych, połączonych gorzką czekoladą.

  • Czas trwania: 27 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×