- Odcinek 7 : Smak Indii

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Jak ziemniaki stają się chipsami? Jak maszyny i ludzie robią gulab jamun? Czy 6 milionów jaj to 75 milionów ciastek? Jak soja zmienia się w tofu? "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Dowiedz się, dlaczego ziemniaki udają się na szaloną hydrauliczną przejażdżkę, aby stać się chrupiącymi chipsami; jak współpracują maszyny i ludzkie ręce, by powstał południowoazjatycki deser gulab jamun; jak z 6 milionów jaj zrobić 75 milionów wybornych ciastek migdałowych; i jak bogate w białko ziarna soi zmieniają się w tofu."

  • Czas trwania: 27 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×