Autorzy przedstawiają drogę, jaką muszą przebyć ziemniaki, aby stać się zakręconymi frytkami. Zobaczymy m.in., jak wygląda wykorzystywana do krojenia kartofli specjalna maszyna. Widzowie przyjrzą się też procesowi pieczenia słynnego amerykańskiego tortu serowego o charakterystycznym czerwonym kolorze - red velvet cake. Do wyprodukowania pół miliona tych ciast rocznie zużywa się 200 ton serka śmietankowego. Dowiedzą się też, jak wygląda zakład, w którym każdego dnia powstaje 50 tysięcy wegetariańskich zapiekanek w kokilkach.
Wtorek 09.02.2021 15:00 Odcinek 15 (Sezon 3)
Niedziela 24.01.2021 07:00 Odcinek 15 (Sezon 3)
Niedziela 06.12.2020 11:00 Odcinek 15 (Sezon 3)
Czwartek 22.10.2020 15:00 Odcinek 15 (Sezon 3)