- Odcinek 23 (Sezon 3) : Puszka pełna orzeźwienia

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Tym razem widzowie dowiedzą się, że w każdej minucie powstaje 1300 puszek coli. Z kolei by wyprodukować jogurt grecki bez tłuszczu, potrzeba dwóch szczepów bakterii i nowoczesnej wirówki. Na tym nie koniec ciekawostek. Ponad 700 tysięcy kilogramów kremu zużywa się rocznie do produkcji biszkoptowych rolad szwajcarskich, a 30 tysięcy słoików z marynowanymi buraczkami zjeżdża z taśmy produkcyjnej każdego dnia.

  • Czas trwania: 30 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×