W tym odcinku widzowie zobaczą proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, wymyślonych podczas drugiej wojny światowej. Obejrzą też zakład, w którym wypieka się trzy miliony babek piaskowych rocznie. Ich receptura zainspirowana jest osiemnastowiecznym brytyjskim przepisem. Ponadto w programie wizyta w sadzie na Florydzie - tu pomarańcze, mandarynki i limonki są specjalnie selekcjonowane, zanim powstanie z nich pyszna tradycyjna galaretka. Widzowie poznają również sekret produkowanego w Kanadzie sosu do kurczaka maślanego.
Czwartek 10.12.2020 07:45 Odcinek 12 (Sezon 5)
Środa 25.11.2020 15:30 Odcinek 12 (Sezon 5)
Sobota 14.11.2020 14:45 Odcinek 12 (Sezon 5)
Sobota 03.10.2020 17:30 Odcinek 12 (Sezon 5)
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: