- Odcinek 12 (Sezon 5) : Jak po maśle

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

W tym odcinku widzowie zobaczą proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, wymyślonych podczas drugiej wojny światowej. Obejrzą też zakład, w którym wypieka się trzy miliony babek piaskowych rocznie. Ich receptura zainspirowana jest osiemnastowiecznym brytyjskim przepisem. Ponadto w programie wizyta w sadzie na Florydzie - tu pomarańcze, mandarynki i limonki są specjalnie selekcjonowane, zanim powstanie z nich pyszna tradycyjna galaretka. Widzowie poznają również sekret produkowanego w Kanadzie sosu do kurczaka maślanego.

  • Czas trwania: 27 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×