- Odcinek 15 (Sezon 5) : Fettuccine, pikle, żelkowe pierścienie, śniadaniowy alfabet

Kanada

Multimedia

Streszczenie odcinka

Wizyta w fabryce w Michigan, gdzie codziennie produkuje się 60 tysięcy opakowań płatków śniadaniowych w kształcie literek. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje bogaty w antyoksydanty czarny makaron fettuccine. Swój kolor zawdzięcza on trzem litrom atramentu kałamarnicy dodawanym do każdej partii ciasta. Następnie zobaczą, jak starannie są układane w słoikach warzywa w ostrej marynacie. Ponadto odwiedzą zakłady w Indianie, z których każdego tygodnia wyjeżdża ponad 50 milionów żelek o smaku brzoskwiniowym.

  • Czas trwania: 27 minut
  • Gatunek: Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×