Fabryki smaku Odcinek 7 (Sezon 6) - Święto Dziękczynienia

Kanada

Streszczenie odcinka

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "W menu na dziś: nadzienie do indyka, bezglutenowe ciasto z dyni, chrupiące pianki w kształcie serca i sos żurawinowy z Nowej Szkocji." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Celebrujemy Święto Dziękczynienia czterema smakołykami, bez których nie można się obejść tego dnia. Aby nadążyć za popytem na nadzienie do indyka, potrzeba całych gór ciasta. Bezglutenowy placek z dyni zdecydowanie budzi ciepłe uczucia. Czy zawdzięcza to przyprawom? Chrupiące pianki mają kształt serca, ale zdobi się je jak indyka. A na koniec sos żurawinowy z farmy w Nowej Szkocji, wyrabiany z jagód uprawianych na prywatnym torfowisku."

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryki smaku w telewizji

Galeria

Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia
  • Święto Dziękczynienia