2016

Streszczenie odcinka

Ogródek Dziadunia - Smaki z Wąsosza. Przetwórstwo: Rodzinna firma Transrol z Wąsosza Dolnego. Właściciele od kilku lat produkują przetwory dla innej marki. Mają obawy, że firma, która od nich skupuje przetwory, może niedługo przestać istnieć. W związku z tym stworzono serię 60 przetworów pod nazwą Ogródek Dziadunia. Oferują przetwory ekologiczne, które nie zawierają żadnej chemii, konserwowane octem, cytryną, solą lub cukrem (w zależności od produktu). Firma chce ze swoją marką wyjść szerzej, zdobyć rozpoznawalność, rynek. Oczekują porad. Czy tak szeroka gama produktów to zaleta czy jednak warto ją ograniczyć? Czy przy braku własnej dystrybucji firma ma szansę zaistnieć na rynku? Czy warto zainwestować w marketing i poprawę logistyki? Jakie czynniki mogą mieć wpływ na dalszy rozwój firmy? Mentor: Piotr Adamczewski, dziennikarz, krytyk kulinarny. Gotuje od 40 lat. Autor książek kucharskich z ambicjami literackimi. Współautor dziesięciu przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Autor audycji radia Tok FM i dziennikarz Polityki. Zwiedził jako reporter niemal wszystkie kontynenty, wszędzie zaglądając do kuchni i zaprzyjaźniając się z kucharzami. Twierdzi, że tak najlepiej poznaje się i kraje i ludzi.

Czas trwania:24 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn

Firmowe ewolucje w telewizji

Galeria