Flayowie jedzą na mieście

The Flay List, USA

Bobby Flay i jego córka Sophie poszukują najlepszych lokalnych potraw. W każdym odcinku odwiedzają dwie restauracje serwujące te same dania.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Flayowie jedzą na mieście w telewizji

Obsada i Twórcy

  • Bruce Bloomberg

    jako Self - Chef-Co-Founder: Blue Ribbon Brasserie

  • Eric Bloomberg

    jako Self - Chef-Co-Founder: Blue Ribbon Brasserie

  • Bobby Flay

    jako Self

  • Sophie Flay

    jako Self

  • Lauren Gustus

    jako Self - Sous-Chef: Sweet Chick

  • Nicholas Morgenstern

    jako Self - Owner: Morgenstern's

  • Guy Mellitz

    Montaż

  • Michael Clevenger

    Zdjęcia

Opis programu

Nie ma nic zaskakującego w tym, że Bobbiego Flay'a i jego córkę Sophie łączy miłość do jedzenia. Razem zabiorą nas w podróż po kulinarnych zakątkach Nowego Jorku. W każdym odcinku odwiedzą dwie restauracje serwujące te same potrawy. Bobby pokaże nam swoje ulubione, sprawdzone knajpy w których stołuje się od lat, a Sophie zabierze nas w nowe, wyrafinowane miejsca z nowoczesnym spojrzeniem na kuchnię. Bohaterem tego odcinka będzie homar. A konkretnie kanapka z homarem. Zaczniemy klasycznie od wyboru Bobbiego, kierując swoje kroki na Soho, do Homarowego Baru Eda, znanego szefa kuchni. Eleganckie miejsce serwuje klasyczne wyśmienite przystawki - czyli ostrygi i homarowe ravioli w kremowym sosie. Mistrz programu, to jednak klasyczna podsmażana na maśle bułka z doskonale doprawionym homarem. To miejsce słynie z tej kanapki. Wybór Sophie jak zwykle będzie wariacja na temat klasyki. W odcinku dowiemy się też które części homara są najlepsze, jak go ugotować i przyrządzić żeby wydobyć jego niepowtarzalny smak. Oglądajcie!