Flayowie jedzą na mieście
The Flay List, USA
Bobby Flay i jego córka Sophie poszukują najlepszych lokalnych potraw. W każdym odcinku odwiedzają dwie restauracje serwujące te same dania.
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny
Flayowie jedzą na mieście w telewizji
Obsada i Twórcy
Bruce Bloomberg
jako Self - Chef-Co-Founder: Blue Ribbon Brasserie
Eric Bloomberg
jako Self - Chef-Co-Founder: Blue Ribbon Brasserie
Bobby Flay
jako Self
Sophie Flay
jako Self
Lauren Gustus
jako Self - Sous-Chef: Sweet Chick
Nicholas Morgenstern
jako Self - Owner: Morgenstern's
Guy Mellitz
Montaż
Michael Clevenger
Zdjęcia
Opis programu
Nie ma nic zaskakującego w tym, że Bobbiego Flay'a i jego córkę Sophie łączy miłość do jedzenia. Razem zabiorą nas w podróż po kulinarnych zakątkach Nowego Jorku. W każdym odcinku odwiedzą dwie restauracje serwujące te same potrawy. Bobby pokaże nam swoje ulubione, sprawdzone knajpy w których stołuje się od lat, a Sophie zabierze nas w nowe, wyrafinowane miejsca z nowoczesnym spojrzeniem na kuchnię. Bohaterem tego odcinka będzie homar. A konkretnie kanapka z homarem. Zaczniemy klasycznie od wyboru Bobbiego, kierując swoje kroki na Soho, do Homarowego Baru Eda, znanego szefa kuchni. Eleganckie miejsce serwuje klasyczne wyśmienite przystawki - czyli ostrygi i homarowe ravioli w kremowym sosie. Mistrz programu, to jednak klasyczna podsmażana na maśle bułka z doskonale doprawionym homarem. To miejsce słynie z tej kanapki. Wybór Sophie jak zwykle będzie wariacja na temat klasyki. W odcinku dowiemy się też które części homara są najlepsze, jak go ugotować i przyrządzić żeby wydobyć jego niepowtarzalny smak. Oglądajcie!