Gary Rhodes w kuchni przez cały rok

Gary Rhodes' Cookery Year, Wielka Brytania 2002

Gary Rhodes w 12-odcinkowej serii zdradza przepisy odpowiednie na każdy miesiąc roku. Ich przygotowanie uzależnia od dominujących w danym sezonie warzyw i owoców.

  • Gatunek: Serial dokumentalny

Gary Rhodes w kuchni przez cały rok w telewizji

ZwińRozwiń

Opis programu

ZwińRozwiń

Szef kuchni Gary Rhodes pokazuje, jak wybrać i wykorzystać najlepsze owoce i warzywa, aby przygotować smaczne potrawy. Warunkiem kulinarnego sukcesu jest wykorzystywanie sezonowych produktów. Gary Rhodes w 12-odcinkowej serii zdradza przepisy odpowiednie na każdy miesiąc roku. Na jesień i zimę Rhodes proponuje zupy, pieczenie, puddingi, różnego rodzaju pikle i przetwory, natomiast wiosna i lato to czas na sałatki, lekkie tarty i wyśmienite desery.

Każda pora roku przynosi ze sobą inne produkty. Szef kuchni Gary Rhodes w programie "Gary Rhodes w kuchni przez cały rok" pokazuje, jak wybrać i wykorzystać najlepsze z nich, aby przygotować uwodzące smakiem potrawy. Warunkiem kulinarnego sukcesu jest wykorzystywanie sezonowych produktów. Obecnie większość owoców i warzyw dostępna jest przez cały rok, łatwo więc zapomnieć o zmieniających się porach roku, zwłaszcza w kuchni? Tymczasem, produkty sezonowe są bombą odżywczą i zawsze gwarantują najlepszy smak potrawy. Bez względu na to, czy w menu jest sałatka czy też zupa warto sięgać po najświeższe produkty i czerpać z nich to, co najlepsze! Gary Rhodes w swojej 12-toodcinkowej serii zdradza przepisy odpowiednie na każdy miesiąc roku. Jego receptury są łatwe w przygotowaniu, poradzi sobie z nimi w kuchni nawet adept sztuki kulinarnej, a jednocześnie są tak wyśmienite, że zachwycą najbardziej wybrednych smakoszy! Na jesień i zimę Rhodes proponuje zupy, pieczenie, puddingi, różnego rodzaju pikle i przetwory, natomiast wiosna i lato to czas na sałatki, lekkie tarty i wyśmienite desery? Gary Rhodes zaczął interesować się gotowaniem gdy miał 14 lat. Musiał - bo jego matka wróciła do pracy i od tej pory sam przygotowywał sobie posiłki. Szybko odkrył, że gotowanie to jego pasja, więc bez wahania rozpoczął naukę w szkole gastronomicznej i ukończył ją z wyróżnieniem. Pracował w wielu restauracjach w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami, zdobywając doświadczenie. Nawet poważny wypadek, któremu uległ w Amsterdamie nie pokrzyżował mu planów zawodowych. Już w wieku 26 lat otrzymał swoją pierwszą gwiazdkę Michelina. Stał się guru klasycznej angielskiej kuchni. Niedługo później odznaczono go drugą gwiazdką Michelina, a po telewizyjnym show trzecią, co uczyniło z niego niekwestionowaną gwiazdę wśród szefów kuchni. 17 czerwca 2006 roku został natomiast odznaczony Orderem Imperium Brytyjskiego, co, jak sam przyznał, było dla niego ważniejsze niż wszystkie gwiazdki Michalina. Jest gospodarzem kilku programów telewizyjnych i autorem wielu książek kucharskich.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

    Ocena społeczności: - Głosów: 0

    Hity dnia

    Wszystkie hity »

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×