Jak Piotr przykazał

Polska 2008

Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Jak Piotr przykazał w telewizji

Galeria

Jak Piotr przykazał - Serial
Jak Piotr przykazał - Serial
Jak Piotr przykazał - Serial
  • Jak Piotr przykazał - Serial
  • Jak Piotr przykazał - Serial
  • Jak Piotr przykazał - Serial

Opis programu

Poznaliśmy już "Restaurację Jamiego", zajrzeliśmy do "Hell's Kitchen" Gordona Ramsaya, ale wciąż nie wiemy jak wygląda rzeczywistość rodzimych restauratorów. W nowej serii "Jak Piotr Przykazał" warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza widzów Kuchni. tv do swoich 6 restauracji i uchyla rąbek tajemnicy, pokazując świat, który kryje się za kuchennymi drzwiami. Celem gospodarza programu jest pokazanie życia restauratora w Polsce, ze wszystkimi blaskami i cieniami, które składają się na każdy dzień. Widzowie będą mogli zobaczyć, czym tak naprawdę jest prowadzenie restauracji i jakim zadaniom musi podołać gastronom. Program przedstawia relacje Piotra Przykazy z jego współpracownikami i rodziną, która pomaga mu w prowadzeniu interesu. W programie znajdzie się też część typowo kulinarna. W każdym odcinku Piotr przygotuje 2 dania rodem z kuchni międzynarodowej, ale w polskiej odsłonie. Widzowie poznają tajniki oryginalnych i bardzo smacznych potraw, uzyskają wskazówki i informacje na temat istoty danej potrawy tak, by mogli samodzielnie przygotować prezentowane dania. Przykaza podzieli się z widzami doświadczeniami nabytymi w wielu zakątkach świata, a potrawy, które przygotuje, doprawi porządną dawką humoru. "Jak Piotr Przykazał" będzie smacznym kąskiem dla wszystkich osób gotujących samodzielnie, ale również dla tych, którzy lubią odwiedzać restauracje. Wszyscy, którzy planują otwarcie restauracji lub są właścicielami restauracji, która dopiero zdobywa klientów, znajdą w programie wiele wskazówek i podpowiedzi dotyczących zarządzania zespołem i współpracy z kucharzami. Jednak, przede wszystkim, program kierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej, otwartych na eksperymenty kulinarne i chcących uzyskać wiedzę, z której mogliby skorzystać we własnej kuchni.