Autorzy dotarli do miejsc, w których tradycja wciąż jest żywa, sekrety kulinarne przekazywane są z pokolenia na pokolenie, ojcowie uczą synów rzemiosła, a córki z matkami przygotowują posiłki dla rodziny. Zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach z różnych zakątków świata, aby odkryć bogactwo kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
Środa 21.09.2016 08:30 Odcinek 21 (Sezon 3)
Wtorek 20.09.2016 17:30 Odcinek 21 (Sezon 3)
Piątek 08.04.2016 06:00 Odcinek 21 (Sezon 3)
Niedziela 29.11.2015 10:30 Odcinek 21 (Sezon 3)
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: