Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea

John Torode's Korean Food Tour, Wielka Brytania/Korea Południowa 2016

Reżyseria:Bateup Stuart

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea w telewizji

Galeria

Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea - Serial
  • Bateup Stuart

    Reżyseria

Opis programu

Znany i lubiany szef kuchni, John Torode, przedstawia nową serię zainspirowaną rosnącą popularnością kuchni koreańskiej. Testuje szeroką gamę oryginalnych potraw i pokazuje, jak wykonać je we własnym domu. John podróżuje po Korei Południowej - zagląda do największych miast, jedzie na wybrzeże i w góry, prezentując lokalne dania i specjały. Następnie w swojej kuchni w Seulu tworzy własną wersję koreańskich klasyków, dodając nowoczesne akcenty. Torode odkrywa królewskie początki kuchni koreańskiej. Jedzie do Busan, tętniącego życiem nadmorskiego miasta na południowym wybrzeżu, które ma najlepszy i największy targ rybny w Korei. Przybliża też niesamowity klimat koreańskiego festiwalu żniw i poznaje koreańskie rodziny, z których każda ma swój własny przepis na kimchi (tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw). Szef kuchni odkrywa, że koreańska kuchnia to nie tylko tradycyjne dania. Spacerując ulicami miast poznaje kulinarne trendy - m. in. metrowe lody czy ciasta z rybami, uważane już za klasykę street food.