Łatwa kuchnia indyjska

Indian Food Made Easy, Wielka Brytania 2008

Anjum Anand udowadnia, że dania kuchni indyjskiej nie są ani trudne, ani czasochłonne do przygotowania. W każdym odcinku odwiedza osobę, której pomaga przygotować menu na przyjęcie.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Łatwa kuchnia indyjska w telewizji

Opis programu

Anjum Anand, autorka książek kulinarnych i szef kuchni, w swojej serii postanawia dowieść, że indyjskie dania z łatwością można przygotować w domowej kuchni. Zanim jednak przystąpi do gotowania, tytułem wprowadzenia, opowiada o przyprawach, które są podstawą w recepturach indyjskich, zdradza, jakie przybory kuchenne mogą być pomocne. Z programu widzowie dowiedzą się, jak odróżnić ostre chilli od mniej ostrego i jak przygotować nie tylko dania główne ale również znakomite przystawki i wyśmienite desery; dlaczego kolendra jest zdrowa i jak upiec prawdziwe pieczywo naan. Anjum odkryje tajniki pieca tandoor, pokaże jak przygotować pierożki - samosy, klasyczny ser paneer ze szpinakiem i wiele innych przysmaków. W każdym odcinku odwiedzi inne osoby i pomoże im przygotować menu, którym zaskoczą nie tylko swoich gości ale i samych siebie... Gospodyni programu spotyka się też z właścicielami hinduskich restauracji i kucharzami, aby dowiedzieć się jak najwięcej o aromatycznych potrawach, które przyrządza. "Łatwa kuchnia indyjska" to orgia barw, smaków i aromatów, którym nie można się oprzeć.