Okrasa łamie przepisy Odcinek 174 - Mięsne przysmaki z warzyw

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W kolejnym odcinku Karol Okrasa rusza do miejscowości Boria koło Ćmielowa, gdzie spotka się z młodym prężnym rolnikiem, który wyspecjalizował się w produkcji warzyw ekologicznych. W programie obaj spróbują wyjaśnić widzom, na czym polega dziś taka uprawa, jakie są wymagania i dlaczego warto po takie warzywa sięgać. Obecnie konsumenci coraz częściej sięgają po takie produkty, choć jak się okazuje, nasza wiedza na ich temat nie jest za duża, warto więc poruszyć ten temat. A ponieważ gospodarz porzucił jakiś czas temu jedzenie mięsa, Karol zaproponuje mu klasyczne, mięsne przeboje kuchni polskiej, ale w wersji warzywnej. Karol przygotuje trzy dania dobrze znane wszystkim mięsożercom, ale w wegetariańskiej odsłonie. Pierwszą potrawą będzie hamburger z soczewicy podany z sosem z ekologicznych buraczków. Druga propozycja to tatar, ale nie z wołowego mięsa, tylko ze specjalnie marynowanych suszonych pomidorów. A trzecie danie to ekologiczny żurek z mąki gryczanej z ziemniaczkami z wegetariańską okrasą.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw
  • Mięsne przysmaki z warzyw